CEO Heineken Topman van het Jaar

Amsterdam – Jean-Francois van Boxmeer, bestuursvoorzitter van familiebedrijf Heineken, is verkozen tot Topman van het Jaar.

Heineken CEO Jean-Francois van Boxmeer is verkozen tot topman van 2012. Dat meldt de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). Ruim vijfduizend beleggers brachten hun stem uit, Van Boxmeer kreeg 35 procent van de stemmen. Hiermee liet de topman van het familiebedrijf onder andere Eric Meurice van ASML en Paul Polman van Unilever achter zich.

Overname
Van Boxmeer heeft de titel Topman van het Jaar vooral te danken aan zijn optreden bij de overname van Asian Pacific Breweries (APB), brouwer van onder andere het biermerk Tiger Beer. Heineken werd in november voor 95,3 procent eigenaar van APB. In december deed het familiebedrijf een bod op de overige 4,7 procent.

Topman van het Jaar
Sinds 1997 organiseren Managers Netwerk Nederland, FEM Business en Managersonline elk jaar de Topman van het Jaarverkiezing. Door de jaren heen waren al veel bestuurders van familiebedrijven Topman van het Jaar. Zo gingen Cees van der Hoeven van Ahold, Jaap Blokker van Blokker Holding, Abel Slippens van Sligro en Frits van Eerd van Jumbo Supermarkten eerder al met de prijs naar huis. In 2001 mocht al eerder een bestuursvoorzitter van Heineken de prijs in ontvangst nemen, toen ging de titel naar Karel Vuursteen.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief