CEO Sligro aast op buitenlandse overname

 In Bedrijfsoverdracht

Veghel – Sligro Food Group richt zijn overnamevizier op het buitenland. Directeur van het familiebedrijf Koen Slippens is vooral op zoek in Scandinavië.

Familiebedrijf Sligro aast op een buitenlandse overname. Een Scandinavische groothandel geniet de voorkeur van CEO Koen Slippens. Dit maakte hij gisteren bekend tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van het voedingsmiddelenbedrijf.

Sterke binnenlandse marktpositie
Sligro is op zoek naar een partij die op de binnenlandse markt een top drie positie heeft. Bij een onderneming met een sterke marktpositie kan het management van Sligro op een makkelijke manier de resultaten verbeteren. Momenteel is het concern op zoek naar geschikte ondernemingen in Scandinavië die leveren aan horeca, verzorgingstehuizen en sportkantines. Maar ook andere landen waar de zelfbedieningsgroothandel en bezorgservice al goed lopen ziet Slippens als overnamegebied.

Concurrentie
De komende tijd gaat Sligro ook de concurrentie met supermarkten versterken. Het familiebedrijf voert verschillende verbeteringen door in de Emté supermarkten. Zo komt er een nieuw klantenbindingplan, meer mediacampagnes en een nieuw huismerk. Dit laatst moet de omzet verhogen. De grootste kans ziet Sligro in het verdwijnen van de C1000-supermarkten die Jumbo heeft overgenomen. Hierdoor ontstaat volgens Slippens een gat in de markt voor een nieuwe actiesupermarkt.

Recommended Posts