CEO van maritiem dienstverlener Huisman doet stap terug

 In Bedrijfsoverdracht

CEO Joop Roodenburg van maritiem dienstverlener Huisman doet een stapje terug en zal per augustus de taak van cto op zich nemen.

Roodenburg doet dit na 28 jaar de leidinggevende rol binnen het bedrijf te hebben vervuld. Roodenburg wordt opgevolgd door werktuigbouwkundige André Meijer die eerder werkzaam was als managing director bij Imtech Marine.

Nieuwe functie
In zijn nieuwe functie wil Roodenburg zich richten op de technische innovaties van het bedrijf Huisman. Daarnaast zal hij de afdelingen Sales en Concepts blijven aansturen om de relaties met klanten te blijven ontwikkelen. Roodenburg nam het bedrijf in 1981 over van zijn vader en is ervan overtuigd dat Meijer het pad zal effenen voor de volgende generatie Roodenburg.

Belangrijkste in de mkb-maakindustrie
Vorige maand werd Huisman voor de derde achtereenvolgende keer door Management Team tot belangrijkste mkb-maakindustriebedrijf van Nederland gekozen, in de categorie bedrijven met een omzet tot 500 miljoen. Huisman boekte vorig jaar een omzet van 350 miljoen en ontwerpt industrieel materiaal voor de olie- en gasindustrie. Ook heeft het een grote bekendheid als producent van (diepzee)kranen en pijpleidinglegsystemen.

Recommended Posts