Column: De Young Potentials van familiebedrijven [Jeannette van den Ingh]

 In Bedrijfsoverdracht, Columns

“Mijn vader wil het er eigenlijk nooit over hebben”, zegt Jörgen Muller uit Schiedam. “Ik ben pas 19, studeer nog en de dag dat ik mijn entree maak binnen het familiebedrijf ligt nog jaren voor me.” Maar toch heeft Jörgen al de nodige vragen over zijn eventuele overname van het familiebedrijf. Vragen waar hij nu al graag een antwoord op wil.

“Mijn vader is nog geen vijftig en vol in de kracht van zijn leven. Zelfs mijn opa is nog iedere dag op de zaak”, vertelt  de negentienjarige Jörgen Muller. “Niet meer om zeven uur, maar wel, zoals hij zegt, voor de koffie. Eigenlijk denk ik dat mijn vader nu pas echt de leiding over het bedrijf heeft. Mijn opa is nogal een mannetjesputter geweest in zijn goede jaren en de stijl van leidinggeven van mijn vader is een totaal andere dan die van opa. Stel je voor dat ik er al aan zou komen, met zeker weten ook weer een andere manier van leidinggeven. Dat is waarschijnlijk veel te veel en veel te snel. Daar is mijn vader niet aan toe en ik ook niet. Maar onlangs hoorde ik een verhaal van een studiegenoot van me, die thuis ook een familiebedrijf heeft. Zijn vader is onverwachts gestorven vier jaar geleden. Zijn oudste broer studeerde  nog en hij zat zelf op de middelbare school. Er was niets geregeld.  Het gaf een hoop gedoe, zowel met de leiding van het bedrijf als met de afhandeling van de erfenis. De successierechten hakten er flink in. Ze hebben het wel gered, maar als er van te voren een noodplan was geweest, dan was het allemaal een stuk eenvoudiger geweest.”

“De situatie waarin mijn studiegenoot zich bevond, heeft mij aan het denken gezet”, zegt Jörgen. “De continuïteit van het bedrijf is onze verantwoordelijkheid, dat zijn begrippen waar ik wel mee ben opgevoed.  Toch weet ik niet hoe dat bij ons geregeld is. En ik weet ook niet hoe ik dat bij mijn vader zou moeten aankaarten. Zoals ik al zei, hij wil het er eigenlijk niet over hebben.” Maar Jörgen wil toch antwoord op al die vragen die hem bezighouden. “Wanneer en op welke manier word ik uitgenodigd om te praten over de betekenis van het familiebedrijf voor mijn toekomst? Kan ik het zelf te berde brengen en hoe? Wil ik überhaupt wel werken in het bedrijf? Moet ik dan eerst bij een con-collega-bedrijf gaan werken? En wat betekent het voor mijn erfdeel als ik dat niet doe?”

Om Young Potentials als Jörgen te helpen heeft Familie Talent & Bedrijf in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit een Young Potential Development programma ontwikkeld, de masterclass Familietalent en Bedrijf. “Ik werd hierop geattendeerd door die studiegenoot van me”, zegt Jörgen. “Samen met studenten uit andere ondernemersfamilies kijk je in een wetenschappelijke omgeving naar praktijkvoorbeelden. Dat spreekt me zeer aan en mede omdat het door Nyenrode is georganiseerd, ga ik het met mijn vader overleggen. Ik zou me hier graag voor inschrijven. Zeker omdat de laatste dag is gereserveerd voor een presentatie door de studenten aan hun ouders. Dan ligt het onderwerp gelijk op tafel.”

Van 30 juni tot en met 4 juli 2014 zal, onder leiding van hoogleraar Familiebedrijven Roberto Flören, een intensief en inspirerende Masterclass Familie Talent & Bedrijf plaatsvinden gericht op de praktijk van de deelnemers.

 

Recommended Posts