Commissarissen ontevreden over loon: familiebedrijven uitzondering

 In Geen categorie

Commissarissen vinden de hoogte van hun loon te laag in verhouding met het werk dat zij moeten verrichten. Commissarissen die werkzaam zijn bij familiebedrijven zijn echter over het algemeen wel tevreden.

Dat blijkt uit het onderzoek van de Universiteit van Tilburg in samenwerking met de Erasmus Universiteit. Een meerderheid van 51 procent van de commissarissen is tevreden met zijn salaris, maar zou een verhoging van zijn loon ‘passend’ vinden.

Veranderingen in commissariswerk
Deze stelling is gebaseerd op een aantal veranderingen die zich in het werk van veel commissarissen hebben voorgedaan. De financiële beloning is volgens de commissarissen te laag omdat de aansprakelijkheid van de commissarissen en de werkdruk is toegenomen, het commissariswerk complexer en tijdrovender is geworden. Het onderzoek laat zien dat commissarissen werkzaam bij een familiebedrijf het meest tevreden zijn over hun loon.

Aan het onderzoek deden 387 commissarissen mee. Zij vervullen samen ruim 1100 commissariaten en beschikken gemiddeld over meer dan tien jaar werkervaring als commissaris.

 

 

 

Recent Posts