Congres Copa-Cogeca in het teken van Europese familiebedrijven

 In Geen categorie

Op 6 en 7 oktober organiseert Copa-Cogeca, de Europese koepel van landbouworganisaties, haar jaarlijkse congres in Brussel. Dit jaar zal het congres in het teken staan van het ‘International Year of Family Farming’.

Tijdens het congres van Copa-Cogeca zullen verschillende sprekers zoals de Poolse minister van landbouw, de voorzitter van de landbouwcommissie van het Europees Parlement en Albert Jan Maat, de president van Copa-Cogeac, spreken over het belang van familiebedrijven in de landbouwsector en hoe hun bestaan gegarandeerd kan worden.

Focusgebieden
Tijdens het congres zullen problemen die spelen in de Europese landbouwsector worden behandeld. Om te komen tot oplossingen voor die problemen zal gesproken gaan worden over de rol van het Europees landbouwbeleid. Zo zal er verder worden ingegaan op de manier waarop landbouwbedrijven zich kunnen aanpassen aan klimaatverandering en op een slimme en duurzame wijze gebruik kunnen maken van natuurlijke hulpbronnen.

Copa-Cogeaca
De organisatie representeert als koepel ruim 25 miljoen mensen die actief zijn in de Europese agrarische sector. Familiebedrijven vormen hierin de kern van de Europese landbouwsector omdat zij een belangrijke rol in de voedselzekerheid van de Europese Unie spelen. Voor meer informatie over het programma zie: http://www.lto.nl/actueel/nieuws/10851846/Copa-Cogeca-congres-2014-Jaar-van-het-Familiebedrijf

Recommended Posts