Data zorgt voor groei MKB

Zoals de meeste andere ondernemingen beschikken ook veel familiebedrijven over een grote berg aan data: van klant- en verkoopgegevens tot en met informatie over trends en ontwikkelingen in de branche. Ondernemers die deze data goed gebruiken, zien hun financiële toekomst zonniger tegemoet dan bedrijven die dat niet doen.

Dat blijkt uit onderzoek van Microsoft, schrijft de Telegraaf. Aan het onderzoek namen meer dan 6000 MKB-werknemers uit twintig verschillende landen deel. Eén van de conclusies was dat van de Nederlandse MKB-bedrijven die vertrouwen op data, 41 procent verwacht er het komende jaar financieel op vooruit te gaan.

Voorsprong
“Europese ondernemers die gebruikmaken van data hebben een voorsprong op de concurrentie”, zegt Ron Augustus, directeur MKB bij Microsoft Nederland. “Het zijn de succesvolle MKB’ers die deze data omzetten in inzichten, en die patronen herkennen om zakelijk te groeien.”

Datagedreven MKB’ers verwachten ook vaker nieuwe producten of diensten te lanceren in de komende twaalf maanden. Bedrijven die data daarentegen niet actief gebruiken, gaan er in slechts 20 procent van de gevallen vanuit het komende jaar financieel te groeien.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief