De handigste zakelijke apps op een rij [afl. 2]

 In Innovatie

Deventer – Hoe helpen apps om het beste uit de bedrijfsvoering van uw familiebedrijf te halen? Fambizz zet de handigste zakelijke apps op een rij waar u als ondernemer uw voordeel mee kunt doen.

Na onze eerdere publicatie over apps voor (familie-)ondernemers, kregen we veel reacties die vroegen om een nieuwe lijst met  handige apps. Deze top-5 bevat apps voor iOS, Android en Windows die het onder meer makkelijk te maken werk en privé beter te scheiden, het succes van een website te monitoren en projectgroepen te sturen.

1. Met de MKB Service App Desk heeft u direct toegang tot een platform speciaal gericht op ondernemers, waarop u antwoorden vindt op alle vragen waar u als ondernemer ’s nachts wakker van ligt. Natuurlijk is het laatste nieuws over het mkb en ondernemers er ook te vinden. De app is geheel gratis te downloaden voor Windows 8 (desktops en tablets).

2. Met de Woopra app voor iOS en Android kunt u gratis, nel en eenvoudig de bezoekers van uw website monitoren. Als ondernemer is het namelijk handig om de gegevens van de bezoekers in kaart te brengen. Op het hoofdscherm ziet u direct overzichtelijke grafieken van de statistieken van uw website. De app lijkt een beetje op Google Analytics. Echter kunt u met Woopra ook chatten met de bezoekers.

3. Met de Divide app voor iOS en Android zijn twee mobiele telefoons overbodig. Werk en privé worden namelijk gescheiden door deze app. Het is makkelijk switchen tussen de twee functies. Om niet per ongeluk in de verkeerde functie terecht te komen,  moet u wel eerst inloggen in de desbetreffende functie. De app is voor iOS en Android gratis te downloaden.

4. Met de Effectum app voor iOS kunt u gemakkelijk afspraken en evenementen plannen in groepsverband. Alle leden krijgen een uitnodiging via een zogenaamd pushbericht. Wat het vooral interessant maakt is dat de gehele groep over dezelfde afspraken en gegevens beschikt. Daarnaast is het handig dat iedereen dezelfde bestanden kan inzien. De app is voor 0,89 euro te verkrijgen.

5. Met de gratis Microsoft Application Virtualization app (App-V) voor Windows krijgt u toegang tot alle toepassingen op elk geautoriseerd apparaat. Dat betekent dat u de toepassingen niet hoeft te installeren voor gebruik. Wat levert dit op? Door deze app is het mogelijk om apps met conflicterende eisen wel te laten samenwerken op de lokale desktop.

Lees ook deel 1 over dit thema.

Recommended Posts