De machtige Annemiek Fentener van Vlissingen

 In Privé & Vermogen

Deventer – Annemiek Fentener van Vlissingen is de op één na machtigste vrouw van Nederland. Ze is onder andere president-commissaris bij familiebedrijf SHV Holdings.

Annemiek Fentener van Vlissingen mag zich één van de machtigste vrouwen van Nederland noemen. Ze staat op nummer 2 in de Top 50 Machtigste Vrouwen van 2013 die tijdschrift Management Scope vandaag, op internationale vrouwendag, publiceert.

Machtige vrouw
Annemiek Fentener van Vlissingen is de enige vrouwelijke president-commissaris bij een beursgenoteerd bedrijf of een bedrijf met een eigen vermogen van meer dan een miljard euro. Deze functie vervult ze bij SHV Holdings, het familieconcern dat in handen is van de familie Fentener van Vlissingen. Ze is tevens toezichthouder bij De Nederlandsche Bank, familiebedrijf Heineken en UMC Utrecht. Quote schat het vermogen van de op één na machtigste vrouw van Nederland op 335 miljoen euro.

Familie Fentener van Vlissingen
De familie Fentener van Vlissingen is een echte ondernemersfamilie. En een goede ook, want maar liefst tien familieleden komen voor in de Quote 500. Dit hebben zij voornamelijk te danken aan het succes van SHV Holdings, het grootste familiebedrijf van Nederland. Met dit concern spekt de familie haar vermogen flink. Annemiek Fentener van Vlissingen is een nichtje van de bekende ondernemer John Fentener van Vlissingen. Zijn vermogen wordt geschat op 1100 miljoen euro. Hij is onder meer de oprichter van BCD Holdings en vice-voorzitter bij SHV Holdings.

De complete Top 50 Machtigste Vrouwen 2013 is te vinden op de website van tijdschrift Management Scope.

Recommended Posts