De OndernemersClub vrijdag in Veghel: meld je aan!

 In Dossier: ONL, Innovatie

De OndernemersClub strijkt komende vrijdag (7 november) neer in Veghel, bij uitstek een plaats om een event voor familiebedrijven te houden. Ondernemers presenteren zich en geïnteresseerden krijgen de kans het event en de opnames van het gelijknamige tv-programma op RTL7 bij te wonen.

De OndernemersClub is een combinatie van een televisieprogramma en een ondernemersevent. De OndernemersClub richt zich op groei en innovatie en wordt sinds 23 augustus iedere week vanuit een andere locatie in het land uitgezonden. Het programma, een initiatief van ONL voor Ondernemers en Yellow Walnut in samenwerking met onder andere EY, het Ministerie van Economische Zaken, TNO en de Kamer van Koophandel, legt de verbinding tussen overheden, regionale overheden, kennisinstellingen, dienstverleners en ondernemers.

Veghel
De Ondernemersvereniging van Veghel heeft De Ondernemersclub uitgenodigd om het wekelijks terugkerende event te laten plaatsvinden in de Brabantse stad. Het thema familiebedrijven ligt erg voor de hand in Veghel, waar familiebedrijven als Jumbo, Sligro, Van der Lande en Mars zijn gevestigd. Het thema stond toch al op het verlanglijstje van initiatiefnemers en presentatoren Hans Biesheuvel en Annette Wassenaar. “Hans en ik zijn allebei opgegroeid in een familiebedrijf”, vertelt Wassenaar. Als zesjarig meisje ging Wassenaar al de straat op om bloemen te verkopen voor de winkel van haar ouders. “Het belang van familiebedrijven voor de Nederlandse economie is bijzonder groot. Voor ons is het een belangrijk thema en dit keer staat het event echt in het teken van deze bijzondere groep bedrijven.”

Yellow Walnut
Wassenaar heeft haar sporen inmiddels ruimschoots verdiend als ondernemer. Ze nam het bedrijf niet over van haar ouders, maar heeft in 2000 in Rusland Impress Media opgezet, een uitgeverij op het gebied van commercieel vastgoed. Bepaald niet zonder succes. Op een gegeven moment waren er 200 mensen werkzaam. Na ruim tien jaar verkocht ze haar bedrijf en keerde ze terug naar Nederland. Tegenwoordig is zij co-founder van Yellow Walnut, waar zij onder meer webinars en online trainingen voor ondernemers verzorgt. Ze combineert deze werkzaamheden met haar werk voor De Ondernemersclub, zoals Hans Biesheuvel zijn aandacht verdeeld over ondernemersinitiatief ONL en De Ondernemersclub. En beide organisaties en een extern team zijn volop betrokken bij de organisatie van De OndernemersClub. “Het is druk, maar heel erg leuk om te doen”, vertelt Wassenaar. “We kijken al met enige ambitie vooruit met De OndernemersClub.”

Aanmelden
De Ondernemersclub is altijd te zien op de zondag ná de opnames, bij RTL7 om 9:30 uur zo ook komende week. Iedereen die actief wil deelnemen aan het netwerkevent, een innovatieve product of dienst wil presenteren, op zoek is naar kapitaal of financiering én altijd al heeft willen zien hoe een televisieprogramma wordt opgenomen, kan zich hier aanmelden. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Recommended Posts