Deen Supermarkt zet voet in Gelderland

Hoorn – Supermarktketen en familiebedrijf Deen had men bij de start in 1933 wellicht niet gedacht dat de organisatie zo groot zou worden. Het bedrijf heeft inmiddels 64 vestigingen en maakt nu de overstap naar Gelderland.

De West-Friese keten Deen, met filialen in Noord-Holland, Flevoland en Zuid-Holland, heeft plannen om haar eerste winkel te openen in de provincie Gelderland. Harderwijk krijgt de primeur, zo is te lezen in een interview met Fons Deen in De Telegraaf. De voormalig directeur, die medeverantwoordelijk is voor de stijgende lijn die Deen Supermarkten de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, zegt dat er nog voldoende ruimte is in de reeds gevestigde provincies, maar winkeloptimalisatie is voor hem geen doel an sich. “Het gaat erom dat we zo veel mogelijk mensen optimaal willen bedienen.” De voormalig directeur houdt zich inmiddels vooral bezig met de holding en het vastgoed.

Net als vroeger
Volgens Fons, de zoon van oprichter Cornelis Deen die in 1933 zijn eerste kruidenierswinkeltje opende in Hoorn, opereren de inmiddels 6200 medewerkers van het familiebedrijf nog altijd zoals het bedrijf dat vroeger al deed. “De lijnen zijn erg kort, we zijn voor elke collega direct benaderbaar. Iedereen denkt mee, service gaat voor alles en we hebben allemaal dezelfde winnaarsmentaliteit.” Er werken nog altijd veel familieleden in het bedrijf. Volgens neef Boudewijn, de huidige directeur, is dat vrij bijzonder in de supermarktwereld.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief