Detailresult Groep: van drie naar één

 In Innovatie

Velsen – Familiebedrijf Detailresult Groep gaat van drie formulenamen naar één merk. Supermarktketens Dirk, Bas en Digros gaan voortaan verder onder de algemene naam Dirk. Zo kan het familiebedrijf beter een vuist maken.

Supermarktketens Bas en Digros worden de komende maanden omgevormd tot Dirk-supermarkten. De reden dat de supermarktketens onder het label Dirk verdergaan, heeft te maken met de naamsbekendheid die deze supermarktketen heeft in Nederland. De families Van den Broek en Kat denken zo met hun familiebedrijf Detailresult Groep, het bedrijf achter de merken, een grotere vuist te kunnen maken op diverse gebieden.

Samen sterk
Door de supermarktketens voortaan onder één gezamenlijk label te voeren, hoopt het familiebedrijf haar concurrentiekracht te vergroten. “Door de overgang van één formule met drie namen naar één formule met één merknaam kunnen we een nog grotere vuist maken op diverse vlakken”, zegt René van Klooster, CEO van Detailresult Groep. “Het hanteren van één naam levert de organisatie meer slagkracht, daadkracht en efficiency op.”

Keuze voor Dirk
Volgens Detailresult Groep is de keuze niet alleen op de merknaam Dirk gevallen vanwege de naamsbekendheid, maar ook omdat het bedrijf het als een sterk merk ziet. Toch is Dirk van den Broek landelijk gezien de bekendste naam in het assortiment van het familiebedrijf. De Detailresult Groep stelt haar klanten wel direct gerust door te stellen dat er bij Bas en Digros niets verandert, behalve de naam. Als de naamswijziging is doorgevoerd, telt de Dirk-formule honderd supermarkten.

Samensmelting tussen families
De Detailresult Groep is een familiebedrijf dat pas in 2008 het levenslicht zag na een fusie van de supermarktketens DekaMarkt en Dirk van den Broek. De DekaMarkt, van de familie Kat, opende haar eerste winkel al in 1941. Dirk van den Broek volgde een jaar later.  In  2011 had het fusiebedrijf een omzet van 1,8 miljard euro. Hiermee bezet Detailresult Groep de twaalfde plaats in de top-100 van Nederlandse familiebedrijven.

Recommended Posts