Directie familiebedrijf Mourik terug na ongeluk Alphen

 In Geen categorie

De directie van het familiebedrijf Mourik, dat hoofdaannemer is van het project in Alphen aan de Rijn waar maandag twee kranen omvielen, komt vandaag terug van vakantie.

Dat meldt de woordvoerder van het bedrijf uit Zuid-Hollandse Groot-Ammers. Het bedrijf gaat vandaag de schade opnemen die is ontstaan bij het mislopen van het project. Bij het familiebedrijf Mourik noemen ze de gebeurtenissen van maandag “een zwarte dag en we zijn uiterst geschokt”, aldus woordvoerder Martin van Putten. Zodra de directie aankomt op Schiphol is er een overleg: “Daarna komen we met een verklaring,” aldus van Putten.

Generatie op generatie
Mourik is naar eigen zeggen “één van de grootste zelfstandige familiebedrijven die ons land nog telt”. De recente gebeurtenissen zullen veel indruk maken op de ruim 2000 werknemers die er werkzaam zijn. Sommigen van hen zijn al generatie op generatie bij het bedrijf werkzaam, zo staat vermeld op de website.

Fout op fout
In een artikel in het AD vertelt gepensioneerd hijsexpert Richard Krabbendam zijn vermoedens over het ontstaan van het ongeluk. Volgens hem zou er fout op fout zijn gemaakt tijdens de uitvoering. Krabbendam verbaast zich vooral over het feit dat er twee mobiele kranen werden gebruikt op twee drijvende pontons: “Zo’n kraan is er in principe voor om op het vaste land te werken. Als je die op een drijvend platform gebruikt, dan moet je heel precies doorrekenen wat daar de effecten van zijn,” vertelt hij in het dagblad.

Geen slachtoffers
De beelden van het ongeluk zien er heftig uit, maar slachtoffers vielen er gelukkig niet. Alleen een hond van een van de bewoners van de huizen waar de impact was, is dood onder het puin vandaan gehaald. Die opluchting verklaart ook de berichtgeving in de media, die sinds de berichtgeving dat iedereen ongedeerd is omgeslagen naar een wat luchtiger toon. Zo kan je op de website van GeenStijl de Alphense Brug Krijs als ringtone downloaden.

Ontwikkelingen omtrent het ongeluk zijn hier te lezen.

Recommended Posts
Ed van de Vijver