Directie neemt familiebedrijf Vos over

Het management van Vos Logistics wordt waarschijnlijk de nieuwe eigenaar van het bedrijf. De directie wil de banken uitkopen die nu nog 80 procent van het bedrijf bezitten.

Gistermiddag maakte de directie bekend dat het zich voorneemt om het transportbedrijf Vos Logistics over te nemen dat nu nog voor 80 procent eigendom is van de banken. De directie wil de overname van het familiebedrijf te Oss financieren met de investeerder Scheybeeck. Daarnaast wordt er geld verstrekt vanuit het Delta Lloyd Mezzanine Fund in de vorm van een achtergestelde lening.

Overname
Voordat de directie van Vos Logistics het familiebedrijf kan overnemen, moet er nog toestemming gegeven worden door toezichthouder ACM. De transactie van de overname wordt naar verwachting binnen enkele weken afgerond. Hoeveel geld hiermee gemoeid is, werd niet bekend gemaakt. De investeerder Scheybeeck heeft, naast haar toekomstige belang in Vos Logistics, tevens deelnemingen in de transporteurs Buko en Boon Transport.

Vos Logistics
Het transportbedrijf Vos Logistics draaide vorig jaar een omzet van ruim 248 miljoen euro. Dat is een stijging van twee procent ten opzichte van het jaar ervoor. De brutowinst daalde echter naar 3,2 miljoen euro waardoor er een nettoverlies overbleef van 0,8 miljoen. Volgens het transportbedrijf waren deze tegenvallende cijfers met name het gevolg van een belastingtegenvaller. Desalniettemin heeft Vos Logistics de afgelopen jaren flink gesneden in de kosten en een hoop banen geschrapt om een solide basis te kunnen leggen voor de toekomst. Daarnaast heeft het transportbedrijf eerder dit jaar aangekondigd een nieuw, duurzaam distributiecentrum te gaan bouwen op bedrijventerrein de Geer te Oss.

Andere overname
Naast het nieuws rond de overname van Vos verscheen er gisteren nog een ander overnamebericht vanuit de transportsector. AB Texel, een transportbedrijf dat gespecialiseerd is in agrarisch vervoer, heeft bekend gemaakt Butter Group te willen overnemen. Beiden transportbedrijven zullen de komende maanden onderzoeken of deze overname haalbaar is. Een eventuele overname zal in ieder geval niet ten kosten gaan van de werkgelegenheid.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief