Dit jaar nieuwe kans voor private equity

 In Privé & Vermogen

Amsterdam – Familiebedrijven die op zoek zijn naar groeifinanciering hebben dit jaar een grotere kans vermogen aan te trekken dan in rampjaar 2012. 

Vorig jaar ging het slecht met de private equity activiteiten in ons land, maar daar lijkt verandering in te komen. Uit onderzoek van advies – en advocatenbureau NautaDutilh  blijkt dat het overgrote deel van de Nederlandse bedrijven, 92 procent, verwacht dat de private equity activiteiten dit jaar stabiel blijven of zelfs verbeteren.

Middelgrote bedrijven
Gaike Dalenoord, partner bij NatauDutilh, laat vandaag in De Telegraaf weten dat er  internationaal genoeg financiering is om grote deals rond te krijgen. En in het kleinere segment komen bedrijven volgens hem ook niet veel moeilijkheden tegen. Voor de ondernemingen die daartussen zitten, de middelgrote bedrijven, ligt het volgens hem ietwat complexer, maar zijn er dit jaar wel meer kansen. Door de huidige onzekere tijd en de volatiliteit van de markt hebben middelgrote Nederlandse bedrijven moeite deals van de grond te krijgen. Toch zijn ze positief gestemd over de komende tijd zo blijkt uit het onderzoek; ruim 90 procent verwacht dat dit jaar de meeste private equity activiteiten zullen plaatsvinden op de markt voor middelgrote bedrijven, waar veel familiebedrijven toe behoren.

Goede markt
De Nederlandse markt van middelgrote bedrijven is volgens NautaDuthilh een goede markt voor private-equityspelers en banken. De risico’s op deze markt zijn namelijk lager dan op de markt voor kleine bedrijven. De prijsverwachting is echter wel een lastig punt, want kopers en verkopers hebben andere verwachtingen. Maar volgens Dalenoord zullen dit jaar desondanks meerdere verrassende transacties plaatsvinden.

Recommended Posts