DKC Totaaltechniek Beste Gelders Familiebedrijf 2019

Ruim 40 familiebedrijven uit Gelderland werden aangemeld voor de Award voor het Beste Gelderse Familiebedrijf van 2019. Door een deskundige jury werd dit aantal teruggebracht tot een top drie bestaande uit de familiebedrijven Crematorium Hart van Berkelland, Beton Industrie Arts (BIA Beton) en DKC Totaaltechniek. Het Wijchense DKC Totaaltechniek werd uiteindelijk uitgeroepen tot Beste Gelders Familiebedrijf 2019

Uit handen van Christiane van der Wal, gedeputeerde van Provincie Gelderland ontving DKC Installatietechniek uit Wijchen de Award 2019. Volgens de jury laat het bedrijf precies zien wat het familiebedrijf uniek maakt door een sterke maatschappelijke betrokkenheid en oog voor duurzaamheid.

DKC Totaaltechniek

Dit familiebedrijf is in 1962 opgericht en inmiddels heeft de derde generatie al meer dan 25 jaar het roer in handen. Met de disciplines werktuigbouw, koudetechniek, elektrotechniek en meet- en regeltechniek mogen zij met recht spreken van totaaltechniek in Nederland en daar buiten. Ondanks dat het bedrijf meer dan 100 medewerkers heeft, zijn de lijnen naar de twee broers Frank en Roland Dekkers zeer kort. Hun vader houdt nog regelmatig een oogje in het zeil en de mogelijke opvolging is al in het vizier.

DKC loopt voorop in het ontwikkelen van duurzame innovatieve systemen teneinde de energietransitie voor haar klanten te realiseren. Doel is om op korte termijn enkel CO2 neutrale installaties op te leveren. Naast deze belangrijke maatschappelijke impact is het bedrijf strak en modern gestructureerd en proef je de kernwaarden “betrokken, plezier, passie, inzet en ontwikkeling” als je met de medewerkers spreekt. Er is een duidelijke missie en toekomstvisie. DKC predikt niet enkel over maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar past het ook toe in hun eigen bedrijf en in hun omgeving. Ook de gemeten klanttevredenheid toont aan dat relaties tevreden zijn met de geboden oplossingen en persoonlijke betrokkenheid van hun vaste contactpersoon binnen DKC.

Kortom, een echt Gelders familiebedrijf met een goed bestuur en dito organisatie, welke de meest moderne technische architectuur en service levert in combinatie met de intrinsieke maatschappelijke betrokkenheid en bijdragen, heeft de jury doen besluiten om DKC Totaaltechniek uit Wijchen uit te roepen tot winnaar van de Gelders Familiebedrijven Award 2019.

Gelders Familiebedrijf

Familiebedrijven spelen al decennialang een bijzondere en waardevolle rol in onze maatschappij. En deze rol wil het Gelders Familiebedrijven Gilde door middel van dit event graag blijven belichten. Daarvoor is de prijs ‘Beste Gelderse Familiebedrijf’ in het leven geroepen. Een prijs die wordt toegekend aan het bedrijf dat zich zeer bewust is van zijn maatschappelijke omgeving en daarnaar handelt.

Familiebedrijven hebben een grote maatschappelijke betrokkenheid. Zij doen volgens onderzoek veel aan duurzaamheid, innovatie, scholing en opleidingsplaatsen. De reden dat juist familiebedrijven het op deze thema’s goed doen, is hun focus op de langere termijn. Minder gericht op winst op de korte termijn, maar vooral aandacht voor de volgende generatie.

Het Gilde en haar partners willen familiebedrijven graag ondersteunen door het bieden van kennis en een netwerk. Familiebedrijven leren immers vooral van andere familiebedrijven die in eenzelfde situatie zitten of hetzelfde hebben meegemaakt. De Provincie Gelderland onderkent het belang van familiebedrijven voor de Gelderse economie en ondersteunt het Gilde en haar deelnemers daarom.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief