Docusoap voor Twentse bruidsboetiek

 In Bestuur & Personeel

FamBizz sprak met Brian Kuipers, de man achter Twente’s bekendste bruidsboetiek.

Vorig jaar september bestond de in het Twentse dorpje Hengevelde gelegen bruidsboetiek Très Chic 50 jaar. Directeur Brian Kuipers, die het bedrijf in 1992 overnam van zijn vader, had weleens gekscherend geroepen dat hij zijn personeel een trip naar China zou geven als het bedrijf de halve eeuw zou halen. Daar werd hij vriendelijk doch dringend door zijn medewerkers aan herinnerd. Zo gezegd, zo gedaan. Vorige maand reisde het 26-koppige personeelsbestand af naar China. Het hele gebeuren trok de aandacht van RTV Oost en een docusoap was geboren: ‘Très China’. Vanaf aankomende maandag 11 mei te zien op RTV Oost. FamBizz sprak Kuipers over deze onderneming.

Met z’n allen naar China, hoe is dat idee ontstaan?
“Ik riep al jaren dat ik mijn medewerkers bij een 50-jarig jubileum mee zou nemen naar het land waar onze bruidsjurken worden gemaakt, dus ik moest eraan geloven toen ik hier tijdens de receptie op gewezen werd. Ik ben een paar dagen van tevoren naar Xiamen (de plaats waar de jurken worden geproduceerd, red.) gereisd en heb vanuit daar de hele trip voor ze uitgestippeld: van Xiamen tot Beijing. Ze hebben het allemaal kunnen zien in een week tijd.”

Hoe raakte RTV Oost hierbij betrokken?
“We zijn best wel een begrip in Twente en toen RTV Oost lucht kreeg van onze reisplannen, werden we benaderd door een van hun regisseurs. Hij wilde er een reportage of docusoap van maken. Ik merkte dat mijn personeel daar niet onwelwillend tegenover stond. We maakten daarom een kennismakingsafspraak met het RTV Oost team. Op de desbetreffende dag merkte ik dat je het eigenlijk vrij snel vergeet als er continu camera’s om je heen zijn. Dat doet weinig af aan het plezier en hoe ontspannen de reis is.”

Wat heeft de trip uw bedrijf gebracht?
“Het heeft het personeel vooral dichterbij elkaar gebracht. Ze weten nu hoe het er in China aan toe gaat en ook een beetje vice versa. Ik merk dat de medewerkers die eerst wat minder enthousiast waren, nu weer helemaal opgebloeid zijn. Het was ontzettend goed voor de teambuilding.”

En qua publiciteit?
“In de regio wordt er ontzettend leuk op gereageerd en er wordt landelijk ook een beetje aandacht aan besteed, dat is erg leuk. Ik zal er misschien een of twee extra bruidsjurken door verkopen, maar het is vooral goed geweest voor het personeel. Ze maken nu ook steeds grappen dat we volgend jaar naar Kenia gaan, en het jaar daarna naar Zuid-Amerika. We zullen zien.”

De docusoap ‘Très China’ zal gedurende zes weken elke maandag en woensdag in het programma ‘Overijssel Vandaag’ op RTV Oost te zien zijn, dat dagelijks vanaf 17.00 uur elk uur wordt uitgezonden. Verder zal deze week aandacht aan de docusoap worden besteed in het Omroep MAX-programma ‘Hallo Nederland’.

Recommended Posts