Doe mee aan onderzoek naar internationalisatie van familiebedrijven

Zijn het de eerste en tweede generaties binnen familiebedrijven of juist de opvolgende generaties die de stap wagen naar een buitenlands avontuur? Laura de Jong, masterstudent Strategic Entrepreneurship aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, doet hier onderzoek naar. En u kunt haar helpen door het invullen van een vragenlijst over vestiging in het buitenland.

In haar scriptieonderzoek bestudeert De Jong de invloed van verschillende generaties op de internationaliseringsdrang van familiebedrijven. Ze bekijkt hierbij ook welke invloed factoren als bedrijfsgrootte, en -locatie en buitenlandse werkervaring van de opvolger hebben op de keuze om in het buitenland te vestigen. Om een goed beeld te krijgen van de ervaringen die familiebedrijven in de praktijk hebben met een gang naar het buitenland, ondervraagt ze graag zoveel mogelijk nationaal als internationaal opererende familiebedrijven. Bijdragen aan haar onderzoek? Klik hier om haar enquête in te vullen.

Maak kennis met Laura de Jong
Het onderzoek komt voort uit De Jong’s persoonlijke interesse in familiebedrijven. Zij heeft namelijk de mogelijkheid om in de toekomst de rol van haar vader over te nemen in hun zojuist geïnternationaliseerde familiebedrijf. Ze heeft haar Bachelor ‘International Business Management” al afgerond en is momenteel bezig met de Master ‘Strategic Entrepreneurship’. Het huidige onderzoek wordt ondersteund door RSM (Rotterdam School of Management), onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief