Doorstart V&D dichterbij dan ooit dankzij Jumbo?

Goed nieuws voor V&D, want een doorstart lijkt nu wel heel dichtbij. Een woordvoerder van de curatoren zegt ‘op korte termijn’ met een mededeling te komen. Heeft familiebedrijf Jumbo grotere plannen met het bedrijf dan tot nu toe bekend is gemaakt?

Mogelijk komen bepaalde zaken al binnen enkele dagen rond. Veel langer moet het ook niet duren. “De tijd begint te dringen”, zo laat CNV-bestuurder Martijn den Heijer weten aan De Telegraaf. “Op 15 februari verloopt de opzegtermijn voor het personeel en de filialen beginnen ook steeds leger te raken.”

Het doel is om een deel van de 62 V&D-winkels open te houden. Om hoeveel locaties het precies gaat, is nog onduidelijk. Ook blijft het nog gissen naar wat er met de 5000 werknemers van de warenhuisketen gebeurt.

De rol van Jumbo
Supermarktketen Jumbo lijkt één van de serieuze partijen voor een doorstart. Eerder werd al bekend dat Jumbo in elk geval de hand heeft weten te leggen op La Place, het restaurant van het warenhuis. Een groter aandeel in het hele doorstartproces lijkt dan ook niet meer dan logisch. Toch wil Jumbo vooralsnog niet bevestigen dat het concern om meer dan de restaurants aan de onderhandelingstafel zit.

Aan diezelfde tafel schuift ook nog altijd de Canadese warenhuisketen Hudson’s Bay aan. Het bedrijf belooft langlopende huurcontracten: van zeven jaar of zelfs meer.

Tot slot zou ook Coolcat-eigenaar Roland Kahn bij de doorstartplannen betrokken zijn. Mogelijk wil hij zijn eigen formules – zoals MS Mode en America Today – in de leegkomende panden vestigen. Kahn zelf ontkent alle geruchten.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief