Dr. Martens toch niet verkocht door familiebedrijf R. Griggs

 In Bestuur & Personeel

Northamptonshire – De familie achter schoenenmerk Dr. Martens heeft besloten het bedrijf toch niet te verkopen. Dat meldt FashionUnited op zijn website.

Volgens FashionUnited hebben de eigenaren van familiebedrijf R. Griggs dit zelf beken gemaakt op de modesite Drapersonline.com.

Geen overnamekandidaat
Het moederbedrijf van Dr. Martens, R. Griggs zette het familiebedrijf naar verluidt voor 256 miljoen euro te koop, maar heeft nu toch besloten de onderneming niet te verkopen. De familie is tot dit besluit gekomen omdat ze geen goede overnamekandidaat gevonden hebben. “Er zijn maar weinig merken met zo’n groot wereldwijd bereik, unieke positionering en erfgoed als Dr. Martens”, aldus CEO David Suddens. Volgens hem hebben de eigenaren daarom besloten de huidige strategie te behouden zonder verdere afleiding. Deze beslissing zou op dit moment het beste zijn voor het familiebedrijf.

Omzetgroei
Het bekende schoenenmerk Dr. Martens is al meer dan vijftig jaar in handen van de Britste familie Griggs, die de rechten voor het schoeisel na de Tweede Wereldoorlog kocht. De schoenen werden voorheen oorspronkelijk ontworpen voor het Duitse leger.

De onderneming behaalde het afgelopen jaar een omzetgroei van 15 procent. Door de toegenomen internationale verkoop van Dr. Martens in landen als China wordt dit jaar een groei van maar liefst 20 tot 30 procent verwacht.

Recommended Posts