“Drie jaar nodig voor emotioneel afscheid van bedrijf”

 In Bedrijfsoverdracht

BNR Vermogen besteedde gisteren aandacht aan de overdracht van familiebedrijven naar de volgende generatie. Dilemma’s waarmee opvolgers te maken krijgen kwamen daarbij aan bod. 


In het radioprogramma BNR Vermogen waren Twan Weemen (Weemen drukwerk en communicatie) en Ernst Groenteman (KPMG) aanwezig om te praten over bedrijfsopvolging binnen familiebedrijven. Presentator René de Monchy vroeg hen naar hun ervaringen en tips om de bedrijfsovername van een familiebedrijf zo goed mogelijk voor te bereiden.

Volgens Groenteman is het raadzaam om minimaal drie jaar voorbereidingstijd te nemen voor de overname van het familiebedrijf. Hiermee kunnen de ouders zich emotioneel afscheid nemen van het bedrijf en kan er een gerichte toekomststrategie worden opgesteld. Zo zijn ook strubbelingen die binnen familiebedrijven dikwijls ontstaan wanneer de opvolger een andere koers gaat varen, beter te voorkomen.

Beluister het fragment door op onderstaand link te klikken. Vanaf minuut 3.25 komt het onderwerp bedrijfsopvolging aan bod.
Link naar fragment

Recommended Posts