Duits familiebedrijf koopt aandelen in taxfreeshops Schiphol

 In Finance

Het Duitse familiebedrijf Gebr. Heinemann heeft 60 procenten van de taxfreeshops op luchthaven Schiphol gekocht. Dat heeft het Duitse bedrijf donderdag bekendgemaakt.

Schiphol Group en Gebr. Heinemann gaan samenwerken in een joint venture voor de verkoop van drank, tabak en chocolade in het winkelgebied achter de ticket- en paspoortcontrole op Amsterdam Airport Schiphol. Gebr. Heinemann is een grote speler in de taxfreeretail op luchthavens. Het Duitse familiebedrijf in Europa meer dan honderd vestigingen en heeft jaarlijks een omzet van zo’n €2,5 miljard. Bij het Duitse bedrijf werken zesduizend mensen.

Kennis en ervaring
Met Gebr. Heinemann als partner wordt de positie van Schiphol Airport Retail verstevigd met kennis en ervaring op het gebied van taxfreeretail, e-commerce en logistiek. Ook kan Schiphol Retail Airport met deze samenwerking in de toekomst goed blijven inspelen op de snelle ontwikkelingen binnen de internationale taxfreeretailmarkt en de veranderende wensen en behoeften van reizigers.

Winst
De retailactiviteiten binnen de joint venture vallen onder de Schiphol Airport Retail bv, de overige 40 procent blijven in handen van Schiphol. Als gevolg van het sluiten van deze overeenkomst verwacht Schiphol Group een boekwinst te realiseren in de eerste helft van 2015. Exacte bedragen van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Recommended Posts