Duitse overname Nederlandse afvalverwerker Dusseldorp

Het Achterhoekse bedrijf van de familie Dusseldorp wordt overgenomen door het Duitse Remondis.

Remondis verkoopt vervolgens de bijbehorende infra- en sloopactiviteiten door aan het Nederlandse bedrijf Reinten Infra, meldt de website Cobouw.nl. Ook het in Noordrijn-Westfalen gevestigde Remondis is een familiebedrijf.

Dusseldorp werd in 1949 opgezet door Theo Dusseldorp tijdens de wederopbouw van Nederland en startte als zand- en grindhandel annex puintransportbedrijf. Het bedrijf groeide sterk in (en vanuit) Lichtenvoorde.

Overdracht
Sinds 1989 heeft zoon Frank Dusseldorp de leiding van het bedrijf overgenomen. Hij vormde het bedrijf in 2003 om naar de huidige Dusseldorp Groep, dat met drie marktgeoriënteerde business units en een drietal service-units actief is. In 2014 was hij gedwongen af te treden vanwege aanhoudende rugklachten.

Moeilijkere tijden
Dusseldorp Groep verkeert al enige tijd in financieel zwaar weer. Met een verlies van 2,3 miljoen was 2013 het slechtste jaar uit de geschiedenis van het bedrijf, dat het jaar daarvoor nog de nummer 20 was in de Cobouw50. De overgenomen activiteiten, waarbij 375 medewerkers actief zijn, worden voortgezet onder de naam van het Duitse moederbedrijf dat al actief is op de Nederlandse markt voor afvalinzameling.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief