Dura Vermeer wint Emma at Work Runner-up Award

Zoetermeer – Familiebedrijf Dura Vermeer heeft de Emma at Work Runner-up Award gewonnen. Hiermee toont het bedrijf aan dat jongeren met een lichamelijke beperking integreerbaar zijn in het bedrijf.

Dura Vermeer Divisie Infra is de winnaar van de Emma at Work Runner-Up Award. Non-profit uitzendbureau Emma at Work reikte de prijs uit aan het bouwbedrijf omdat zij vindt dat Dura Vermeer het afgelopen jaar heeft laten zien dat jongeren met een chronische ziekte of lichamelijke beperking goed integreerbaar zijn in het bedrijfsproces. De prijs werd uitgereikt door de Amsterdamse wethouder van Inkomen en Participatie Andree van Es.

Reda Hauoam
Sinds de zomer van 2012 is Reda Hauoam, een jongen die vanwege een dwarslaesie in een rolstoel zit, werkzaam bij Dura Vermeer als Trainee Innovatie. Volgens Anke Dijkens, HR adviseur bij het familiebedrijf, is dat niet speciaal omdat hij in een rolstoel zit. “Wij hebben hem die traineeship aangeboden omdat wij in de persoon Reda een aanwinst zien voor ons bedrijf.”

Emma at Work
Emma at Work is een non-profit uitzendbureau voor jongeren met een lichamelijke ziekte of beperking. Het bureau helpt deze jongeren aan een bijbaan of vaste werkplek. Dit jaar reikt Emma at Work de eerste award aan fruitbezorgservice Fruitful Office. De Runner-up Award is als blijk van waardering aan Dura Vermeer uitgereikt.

Familiebedrijf Dura Vermeer
Dura Vermeer ontstond uit een fusie van de bedrijven van de familie Dura en de familie Vermeer. Het bedrijf van Dura werd in 1855 opgericht en dat van Vermeer in 1961. In 1998 voegden de families de bedrijven samen. Tot op de dag van vandaag zijn de twee families de enige aandeelhouders. Het familiebedrijf staat op nummer 22 in de lijst van 50 beste familiebedrijven van Nederland.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief