Dusseldorp Groep kondigt reorganisatie aan

 In Bestuur & Personeel

Familiebedrijf Dusseldorp Groep voert door zwakke marktomstandigheden een reorganisatie door. De reorganisatie leidt tot een verlies van 65 arbeidsplaatsen. 

Door een structureel tegenvallende omzet in zowel de infra-  als in de afvalbranche voert het familiebedrijf Dusseldorp Groep een reorganisatie door die zo’n tien procent uit het huidige personeelsbestand snijdt. Directeur Adriaan Visser, die sinds oktober de zieke CEO Frank Dusseldorp vervangt, maakte vandaag de financiële details bekend van het Lichtenvoordse familiebedrijf. Hieruit blijkt dat ook dit jaar de omzet zal krimpen met zo’n tien procent tot 130 miljoen euro, zo schrijft het Financieele Dagblad.

Verliezen
De tegenvallende resultaten zijn volgens het familiebedrijf te wijten aan de vele veranderingen in de markt. Zo kiezen meer bedrijven voor hergebruik van materialen waardoor het afvalvolume structureel daalt. Daarnaast houdt de economische recessie de bouwproductie laag. Deze ontwikkelingen dragen ertoe bij dat het familiebedrijf opnieuw een verlieslatend jaar draait. Vorig jaar was het verlies 2.3 miljoen euro. Hoeveel het verlies dit jaar bedraagt, is niet exact bekend. Dit is namelijk afhankelijk van een herwaardering van het onroerend goed en de kosten van een sociaal plan.

Reorganisatie
Met een reorganisatie is het de bedoeling om in 2015 weer een positief resultaat te boeken. Hiervoor gaat Dusseldorp de capaciteit en de kostenstructuur aanpassen. “We zijn daarmee een tikje aan de late kant”, aldus Visser. “We gaan selectiever naar opdrachten kijken. Dat kan als onze capaciteit omlaag wordt gebracht.” Daarnaast verdwijnen er, van hoog tot laag, 65 banen binnen het bedrijf. Er wordt gewerkt aan een sociaal plan dat de gevolgen van deze ontslagen voor de medewerkers moet verzachten. Dusseldorp gaat hierover begin 2015 in onderhandeling met de werknemersorganisaties.

Recommended Posts