Dutch Flower Group is winnaar van de Familiebedrijven Award 2018

Dutch Flower Group heeft alle redenen om de bloemetjes buiten te zetten. Want 11 april ontving haar CEO Marco van Zijverden de Familiebedrijven Award 2018 uit handen van KPN-CFO Jan Kees de Jager, voormalig staatssecretaris en minister van financiën. Het familiebedrijf van de families Van Zijverden en Van Duijn, omvat 30 gespecialiseerde handelsbedrijven die gezamenlijk de hele sierteeltketen bedienen. Het is een echt familiebedrijf dat een enorme groei doormaakt en inmiddels wereldwijd de grootste is in haar markt.

Een warme bloemrijke familie met dertig dochters
“Dutch Flower Group is een echt familiebedrijf, in de verticale lijn van twee families, met een unieke familieband met haar dertig ‘dochters’ waarmee ze ook in de volle breedte een bijzonder familiebedrijf vormt. Want welke familie heeft er 30 dochters en betrekt ze allemaal even goed bij de familie?” aldus juryvoorzitter Floris Croon, oprichter van Boer & Croon.
Croon: “Tegelijkertijd slaagt de Dutch Flower Group er niet alleen in de medewerkers actief bij de onderneming te betrekken, maar weet zij ook aan de familiecultuur vast te houden. Er wordt volop geïnvesteerd in duurzaamheid, onder meer door het optimaliseren van de logistiek. Daarnaast ondersteunt zij wereldwijd initiatieven die leiden tot de reductie van energieverbruik. Bovendien ondersteunt ze diverse goede doelen en onderneemt ze tal van initiatieven om het leefklimaat en het welzijn van de medemens te verbeteren.

CEO Dutch Flower Group: “Dertig bedrijven vormen één familie”

Marco van Zijverden – CEO van de Dutch Flower Group – stelde tijdens de bedrijfspresentatie van de awardshow: “Alle finalisten zijn bijzondere familiebedrijven, maar wij zijn waarschijnlijk wel de meest kleurrijke deelnemer met onze bloemen. Dit sluit aan bij ons motto: ‘Making Life Colourful’. We bestaan uit dertig bedrijven, maar voelen ons allemaal wel één en dezelfde familie. Daarom is het een eer dat we deze award in ontvangst mogen nemen.”

5 sterke finalisten
De Dutch Flower Group werd gekozen uit een selecte groep van vijf genomineerde ondernemingen. Deze bedrijven werden, in samenwerking met partners KPMG en ABN AMRO, uit honderden familiebedrijven geselecteerd. De genomineerden werden de laatste maanden uitvoerig beoordeeld op basis van acht selectiecriteria. Een speciale blijk van waardering van de jury ging uit naar de overige vier finalisten:
• AFAS SOFTWARE van familie Mars en familie Van der Veldt
• KLOKHOLDING van familie Van de Klok
• ROYAL VERSTEGEN van familie Driessen
• JOH. MOURIK & CO. HOLDING van familie Mourik

Achtergrond familiebedrijven
Familiebedrijven zijn belangrijk voor Nederland: bijna 70 procent van de ondernemingen in ons land worden gerund door een familie. Samen dragen zij voor meer dan de helft bij aan het Bruto Nationaal Product.

Kijk hier voor meer informatie over de award.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief