Een derde van werknemers kijkt naar vacatures

Deventer – Investeren in personeel is ook voor familiebedrijven belangrijker dan ooit. Steeds meer werknemers zijn bereid te switchen van werkgever als ze elders betere kansen krijgen.

Ruim een derde van de Nederlandse werknemers kijkt naar vacatures bij andere organisaties. En 30 procent besluit daadwerkelijk ontslag te nemen als hij ergens anders betere kansen krijgt. Dat blijkt uit deelresultaten van de Sociale Media Enquête over Talent Management (SMETM). “Het onderzoek gaat over de impliciete verwachtingen die de werkgever en werknemer van elkaar hebben. Hoe beter die verwachtingen vervuld worden, hoe meer werkgever en werknemer bereid zijn zich voor elkaar in te zetten”, aldus Xander Lub, participant van de enquête, hoofddocent bij de Hospitality Business School van Saxion Hogeschool en momenteel aan het promoveren op het onderwerp psychologisch contract en I-deals in relatie tot talentontwikkeling bij medewerkers.

Impliciete verwachtingen
Het onderzoek is via social media opgezet en moet werkzoekende, werkende en werkgever van elkaar laten leren. Lub: “Als we beter begrijpen wat werknemers zoeken in een baan en welke impliciete verwachtingen ze hebben van hun werkgever kunnen we organisaties helpen dit minder impliciet te maken en zo beter het potentieel van hun talent tot bloei te laten komen.”

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief