Egeria investeert in familiebedrijven

Amsterdam – Investeringsmaatschappij Egeria haalt zeshonderd miljoen euro op voor een nieuw fonds. Met dit fonds wil de maatschappij gaan investeren in familiebedrijven.

Egeria, een Nederlandse investeringsmaatschappij, gebruikt een nieuw fonds om te investeren in familiebedrijven. De maatschappij haalde hiervoor zeshonderd miljoen euro op. Dat meldt Egeria in een persbericht. Egeria heeft dit bereikt dankzij zowel bestaande als nieuwe investeerders. Onder deze investeerders bevindt zich een groot aantal familie-investeerders.

Groeipotentie
CEO Peter Visser en de familie Brenninkmeijer, bekend van modeketen en familiebedrijf C&A, richtten Egeria in 1997 op. Sindsdien investeert het bedrijf in Nederlandse ondernemingen met groeipotentie. Hierdoor verwierf de maatschappij meerderheidsbelangen in onder andere NRC Media.

Focus op familiebedrijven
Met eerdere fondsen investeerde Egeria vaak ook al in familiebedrijven. Hier ziet de maatschappij de grootste kansen in tijden van crisis. “Wij focussen ons vooral op familiebedrijven”, laat Karlijn Juttmann, portfoliomanager bij Egeria, aan Fambizz weten. “Dit zijn vaak toch bedrijven die toe zijn aan een volgende stap of misschien te maken hebben met directeuren die zich terugtrekken.”

Stabiele factor
Juttmann geeft aan dat Egeria vooral op zoek is naar bedrijven met een stabiele factor. “Met familiebedrijven hebben we in het verleden ook vaak veel gedaan”, vertelt zij. “Het zijn bedrijven, vaak met een stabiele kern, die wij graag naar een volgend level willen brengen.”

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief