Eigenaren Chipshol eisen smartengeld

Utrecht – Vader en zoon Poot, directeuren van gebiedsontwikkelaar Chipshol, eisen smartengeld van voormalig rechters Westenberg en Kalbfleisch. Zij stonden gisteren terecht op verdenking van meineed.

Volgens Liesbeth Zegveld, advocaat van het bedrijf, liepen de eigenaren van het familiebedrijf reputatieschade en gederfde levensvreugde op door de vriendschappelijke band van de twee rechters. Westenberg behandelde de zaak over grondbezit bij Schiphol in 1996 en zou volgens een griffier op verzoek van Kalbfleisch expres in het nadeel van Chipshol hebben geoordeeld.

Mediahype
De voormalige rechters gaven aan het slachtoffer te zijn van een mediahype, met alle emotionele en financiële schade van dien. Westenberg ontkende daarom opnieuw dat er enige sprake was van beïnvloeding. “Ik ben 39 jaar rechter geweest. Ik was misschien niet altijd makkelijk, maar wel altijd onpartijdig.” Zegveld stelde echter dat het juist de oud-rechters waren die niet alleen de familie Poot, maar ook de rechtsorde schade toe hadden gebracht.

De zaak gaat op 9 november verder.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief