Europese Investeringsbank steekt 200 miljoen euro in MKB

 In Finance

Amsterdam – De Europese Investeringsbank (EIB) stelt 200 miljoen euro vrij voor leningen aan het MKB in de Benelux. Via de ING maken de ondernemers kans op een lager rentetarief.

Voor de vierde keer in 3,5 jaar hebben de EIB en de ING een overeenkomst gesloten voor leningen aan het mkb, onder andere in Nederland. Ondernemers in het mkb, waaronder veel familiebedrijven, profiteren van deze regeling doordat het rentetarief 0,6 procent lager wordt dan het gangbare ING-tarief. Leningen kunnen afgesloten worden tot maximaal 12,5 miljoen euro. De samenwerking tussen de EIB en ING betekent dat inclusief de laatste bijdrage het totaalbedrag van via de ING uitgezette leningen door de EIB op 950 miljoen euro komt.

Steun MKB
Er is 200 miljoen euro vrijgemaakt door de EIB om de economie te stimuleren. “Het is van groot belang dat kleinere ondernemingen toegang hebben tot middelen waarmee zij hun investeringen kunnen financieren en nieuwe kansen kunnen benutten in economisch moeilijke tijden.” zegt Ben van de Vrie, directeur marketing zakelijk van ING Nederland.

Voorwaarden leningen
Mkb-bedrijven maken kans op het lagere rentetarief, mits zij aan een paar voorwaarden voldoen. “Ten eerste moet het echt een midden- of kleinbedrijf zijn”, laat Arjen Boukema, woordvoerder van de ING weten. Hij hanteert daarbij de bovengrens van 250 medewerkers in een bedrijf. “De 200 miljoen euro aan leningen die vrijgemaakt wordt door de EIB zijn voor expliciet voor investeringen bedoeld van minimaal twee jaar en maximaal tien jaar”, sluit Arjen Boukema af.

Recommended Posts