Europese steun voor Nederlandse boeren

 In Finance, Geen categorie

Nederlandse boeren, waaronder veel familiebedrijven, zijn de dupe van het Russische importverbod op Europese landbouwproducten. De Europese Commissie verlengt dan ook de Europese steunmaatregelen voor boeren.

Tot zeker volgend jaar ontvangen de Nederlandse boeren Europese steun. Deze steun moet als een vangnet fungeren voor de landbouwsector.

Importverbod
Het Russische importverbod was een reactie op de economische sancties die Europa nam, wegens de Russische agressie tegen buurland Oekraïne en de annexatie van de Krim. Onlangs kondigde Moskou aan het importverbod te verlengen. Ook zou het verbod mogelijk uitgebreid worden met een verbod op de invoer van Europese bloemen.

EU-Commissaris Phil Hogan (Landbouw) stelt dat de steunmaatregelen het effect van de Russische ban (deels) verzachten: “we moeten blijvend een vangnet aanbieden om zekerheid te bieden aan de producenten die nog steeds geconfronteerd worden met problemen in verband met dit verbod.”

Afgelopen jaar berichtte BoerenBusiness.nl, de website voor agrarische ondernemers, nog dat het optimisme in de agrarische sector toe zou nemen. Destijds hadden meer landbouwondernemers uitbreidingsplannen en overwogen minder boeren te stoppen.

Recommended Posts