Europese subsidie voor Nederlands MKB

 In Finance

Rabobank en DLL krijgen in totaal 250 miljoen euro van de Europese Investeringsbank. Daarmee geven ze rentekortingen tot 0,65% aan zakelijke klanten met maximaal 3.000 werknemers. 

Dat meldt het FD vandaag.

De subsidie van de Investeringsbank is bedoeld voor het herstel van het Nederlandse en Europese bedrijfsleven. Rabobank en diens investeringsdochter DLL verwachten dat ‘zeker 250 ondernemers’ een bancair-krediet of lease met korting kunnen krijgen dankzij de faciliteit.

Drie miljard voor Nederlands MKB
De afgelopen vijf jaar heeft de Europese Investeringsbank bijna drie miljard aan leenfaciliteiten voor het mkb in Nederland uitgezet. Ongeveer veertig procent daarvan verliep via Rabobank en DLL. Daarmee zouden meer dan 1400 mkb’ers, waaronder veel familiebedrijven, geholpen aan een gunstige lening, zo stelt de Rabobank.

Het gaat overigens niet slecht met het Nederlandse MKB. Vorige week werd bekend dat het aantal Nederlandse mkb-bedrijven dat afgelopen maand failliet ging, met maar liefst 45 procent daalde ten opzichte van dezelfde maand in 2014.

Recommended Posts
ICQ Groep