Extra banen VDL door miljoenenorder

 In Finance

Valkenswaard – Bussenbouwer VDL Bus & Coach, onderdeel van familiebedrijf VDL, levert 44 bussen aan het Zweedse familiebedrijf Byberg & Nordin. Deze order creëert 70 extra banen.

De bustak van familiebedrijf VDL-groep, VDL Bus & Coach, mag 44 bussen leveren aan het Zweedse familiebedrijf Byberg & Nordin. Mede hierdoor blijven de in februari van dit jaar geplande deeltijd-ontslagen vooralsnog uit. Door de moeilijke tijd waarin het busbedrijf verkeert, zouden er zo’n 600 werknemers ontslagen worden en op deeltijd-basis weer terugkeren in het bedrijf. Dankzij de order van het Zweedse familiebedrijf en enkele andere grote orders gaat dit ontslag niet door, maar treden er zelfs 70 extra werknemers in dienst van het busbedrijf.

Geplande ontslagen
VDL Bus & Coach verwachtte al een moeilijke tijd voor het bedrijf en daarin heeft het bedrijf haar gelijk gekregen. Het Brabantse busbedrijf is verliesgevend en dat zal naar verwachting het komende jaar ook wederom het geval zijn. Ondanks de benauwde financiële situatie gaat het deeltijd-ontslag van de 600 werknemers  niet door. Door de Zweedse miljoenenorder gaat de bustak nu zelfs personeel halen uit andere VDL-takken, waaronder de autotak VDL Nedcar.

Welkome order
Het contract tussen VDL Bus & Coach en Byberg & Nordin werd gesloten tijdens de Busworld beurs in Kortrijk. De keuze van het Zweedse familiebedrijf is op VDL gevallen doordat er steeds strengere milieuregels gelden in Europa. De bussen van VDL stoten volgens Tomas Byberg, CEO bij Byberg & Nordin, minder schadelijke gassen uit en zijn bovendien veel voordeliger voor het bedrijf. Doordat de emissieregels komend jaar flink verscherpt worden, heeft het Nederlandse busbedrijf de laatste tijd veel goedkope bussen verkocht die ook nog eens relatief zuinig in gebruik zijn. Na 1 januari vallen aanmerkelijk minder modellen binnen de gestelde milieunormen. Dit heeft geleidt tot veel interesse voor modellen die nu nog wel relatief goedkoop in aanschaf zijn.

Recommended Posts