Fabrikant Gold-sigaren in buitenlandse handen

De Belgische sigarenfabrikant en familiebedrijf Verellen, bekend van de Gold-sigaren, komt in Deense handen. De fabrikant was één van de laatste onafhankelijke tabaksbedrijven in ons buurland.

Familiebedrijven Verellen wordt overgenomen door het Deense Scandinavian Tobacco Group (STG) en gaat deel uitmaken van een grotere groep, zodat het kan profiteren van grotere promotiebudgetten.Verellen bestaat al meer dan 140 jaar. Het wordt geleid door de broers Erik en Frank Verellen, inmiddels al de vijfde generatie. Er zijn 125 mensen werkzaam, die jaarlijks 185 miljoen sigaren produceren. De Gold-sigaren zijn het bekendste merk van het tabaksbedrijf, dat marktleider is in België. Er is slechts een handvol over van de twintig sigarenmakers die dertig jaar geleden nog actief waren in het land. Verellen uit de Kempen en Cortès uit Zwevegem, in handen van de familie Vandemarliere, zijn de huidige grootste spelers.

Overeind in roerige tijden
Door de groeiende populariteit van de sigaret en het verbod op tabaksreclame heeft de sigarenverkoop zware jaren achter de rug. Verellen introduceerde de sigarillo, een fijnere sigaar van minder dan 3 gram. Begin jaren negentig kwam het bedrijf met een innovatieve plasticzakverpakking. Beide producten hebben eraan bijgedragen dat het bedrijf nog steeds bestaat en overgenomen is door STG. Met de overname versterkt STG de marktpositie in belangrijke Europese markten. Na de overname van het familiebedrijf worden de Denen de nummer één in België, Luxemburg en Frankrijk.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief