Facilitair dienstverlener Facilicom rekent op zwaar jaar

Schiedam – Facilicom, één van de grootste familiebedrijven van Nederland, verwacht voor het eerst in 45 jaar omzetdaling. Dit zou komen door de slechte marktomstandigheden.

Facilitair dienstverlener Facilicom gaat een zwaar jaar tegemoet, zo denkt president-directeur Hans Gennissen. Veel sectoren waarin het familiebedrijf actief is, zoals schoonmaakdiensten, beveiliging en bouwactiviteiten, krimpen. De omzet van de onderneming ligt dan ook tussen de drie en vier procent lager dan vorig jaar. Volgend jaar zou de omzet wel eens kunnen krimpen, vertelt Gennissen aan het Financieele Dagblad.

Het Nieuwe Werken
De slechte marktomstandigheden zijn de grootste boosdoener van het omzetverlies. Maar ook Het Nieuwe Werken draagt hieraan bij. Leegstaande kantoren hoeven immers niet schoongemaakt of beveiligd te worden. Door het omzetverlies worden vertrekkende medewerkers niet vervangen en ook tijdelijke arbeidscontracten worden niet verlengd. Een grote reorganisatie behoort volgens Gennissen niet tot de opties. Het Schiedamse Facilicom behoort met 30.000 werknemers tot de grootste familiebedrijven van Nederland.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief