Failliet familiebedrijf direct overgenomen

 In Finance

Komkommerkwekerij Limburg is als gevolg van slechte economische omstandigheden failliet gegaan. Het familiebedrijf uit IJsselmuiden is na het faillissement direct overgenomen door IJsselgrow. 

Wegens aanhoudende financiële tegenslagen is het familiebedrijf Limburg afgelopen dinsdag failliet verklaard door de rechtbank in Zwolle. Ondanks het feit dat het bedrijf direct na het faillissement is overgenomen door de nieuwe partij IJsselgrow B.V., is het faillissement een zware klap voor de familie Limburg, zo schrijft de Stentor.

Economische omstandigheden
Het faillissement is het gevolg van het slechte economische klimaat en een aantal gebeurtenissen. Zo kreeg het familiebedrijf in 2011 een zware klap te verduren door de EHEC-crisis. Ook de handelsboycot van Rusland heeft de komkommerkwekerij parten gespeeld. Ondanks positieve cijfers van het CBS, die een lichte groei in de glastuinbouw lieten zien, kon Limburg hier niet van profiteren. “De prijs van komkommers was vier, vijf maanden de helft van de kostprijs. Dan houdt het op een gegeven moment op”, aldus Wout Limburg, voormalig eigenaar van het bedrijf. Het faillissement is aangevraagd door een crediteur.

Familiebedrijf
Limburg beheerde in totaal zes hectaren aan kassen in de Koekoek, waar inmiddels al de derde generatie aan het roer stond. “Dit was een echt familiebedrijf”, meldt Limburg. “Mijn ouders begonnen ermee in 1948 en mijn vrouw en ik namen het over in 1979.” Dat maakt de impact die het faillissement heeft op de familie buitengewoon groot, constateert ook curator Wim van der Kolk.

Overname
De negen werknemers van Limburg komen door het faillissement niet op straat te staan. Zij worden overgenomen door de nieuwe eigenaar IJsselgrow. Hierover zijn verder geen financiële details bekendgemaakt. Overigens is Limburg niet de eerste komkommerkweker die dit decennium over de kop is gegaan in het tuingebied van IJsselmuiden. In 2011 ging ook concurrent Ambo Valentus ten onder aan de EHEC-crisis. Dit bedrijf is overgenomen door Tomatenkwekers Van den Belt.

Recommended Posts