Faillissement Mulder Obdam op de loer

 In Finance, Geen categorie

Obdam – Het lijkt erop dat er na 75 jaar een einde komt aan familiebedrijf Mulder Obdam. Een faillissement ligt op de loer.

Medewerkers van bouwbedrijf Mulder Obdam maken zich zorgen.Volgens directeur Cor van Vliet heeft ING de rekeningen van het bedrijf zonder opgaaf van reden geblokkeerd. De kans op faillissement wordt steeds groter.

Brief naar de Tweede Kamer
Van Vliet wil ING aansprakelijk stellen voor de schade die het bouwbedrijf heeft geleden. Volgens Van Vliet heeft de bank de rekeningen onterecht geblokkeerd, waardoor Mulder Obdam zijn schuldeisers niet kon betalen. Dit terwijl het bouwbedrijf aan alle voorwaarden van de bank zegt te hebben voldaan. Van Vliet heeft een boze brief over deze kwestie naar de Tweede Kamer gestuurd. Tweede Kamerlid Paul Jansen van de SP buigt zich momenteel over de zaak en wil Stef Blok, minister voor Wonen en Rijksdienst, hierover vragen stellen. Jansen is van mening dat banken krediet moeten blijven verlenen aan goedlopende bedrijven. In het geval van Mulder Obdam liepen er voor dit jaar en de komende jaren ongeveer zestig projecten met elk een omzet van drie tot acht miljoen euro.

‘’Het is een rampdag!”
Jan Mulder, oprichter van het familiebedrijf en momenteel de enige aandeelhouder, is inmiddels niet meer actief in het bedrijf. Hij is erg ontdaan door de ontstane situatie. Hij reageerde kort bij RTV Noord-Holland: “We hebben 2,5 jaar terug nog ons 75-jarig jubileum gevierd en nu dit. Het is zo snel gegaan, dit had ik nooit verwacht. We hebben veel orders en ook dekking genoeg, maar de bank is halsstarrig. Als die de kraan dichtdraait, dan ben je vleugellam. Het is een rampdag!”  Mulder hoopt dat er een oplossing komt in de vorm van een doorstart of een overname.

 

Recommended Posts