Faillissement Rynart ‘valt niemand te verwijten’

Het faillissement van familiebedrijf Rynart is niet de schuld van Franck Rynart, zo zegt vader Frans in een interview met Quote. Justitie denkt daar echter anders over.

Het faillissement van transportbedrijf Rynart, dat zich vooral richtte op Oost-Europa, heeft vooral Rabobank getroffen. De bank verloor in 2007 zo’n 88 miljoen euro bij de ondergang van het familiebedrijf omdat het leningen zou hebben verstrekt op valse winst- en omzetcijfers. Ook private equity-bedrijf Bencis Capital trapte, ondanks uitvoerig onderzoek, in het verhaal. Dit bedrijf kocht zich in 2006 in.

Gewoon levensvatbaar
Franck Rynart, die in 1991 de touwtjes van de familiezaak overnam, zou verantwoordelijk zijn voor de val van de onderneming. Hij zou op kosten van het familiebedrijf dure reizen maken en een flinke verzameling aan villa’s en auto’s hebben. Volgens vader Frans Rynart is zijn zoon echter het slachtoffer. Rynart vindt dat de stekker te vroeg uit bedrijf is getrokken en dat het bedrijf ‘gewoon levensvatbaar’ was. Half juni begint de strafrechtelijke vervolging van onder meer Frank Rynart.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief