Faillissement vijf ondernemingen Westermeijer Groep

Arnhem – Vijf van de vennootschappen van de Westermeijer Groep zijn failliet. Dat verklaarde de Arnhemse rechtbank vorige week. Welke dit zijn, is nog niet bekend gemaakt.

Eind 2011 wisten Tom Westermeijer en zijn zonen Tom jr, Johan en Leo nog een faillissement tegen te houden. De inboedel van Westermeijer Groep BV en bv’s als Westermeijer Beheer BV, Pix Rehenen BV, Lemonie Services BV die daar onder hangen, zou worden geveild. Dat wist het Arnhemse familiebedrijf op het laatste moment te voorkomen. Nu is alsnog over een aantal vennootschappen een faillissement uitgesproken.

Belastingdienst
De Arnhemse familiezaak zou een enorme schuld hebben bij de Belastingdienst en verdween 2011 al uit de Quote500. De 275 miljoen euro die de familie een paar jaar geleden nog waard was, daalde in rap tempo – onder meer door onhandige investeringen, schrijft Nine To Five. Zo zou vader Westermeijer 25 miljoen euro hebben verloren na investeringen in een Drents bungalowpark. Zoon Johan zou voor 2 miljoen euro meubilair hebben gekocht om een nieuw kantoor in te richten, maar liet de rekeningen door een vriend van hem betalen.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief