Fambizz-partner De Ondernemer zet steviger in op podcast en online radio

Podcast De Ondernemer

Met vijftien podcastseries en een wekelijks live online radioprogramma, zet De Ondernemer dit najaar nadrukkelijker in op audio. Het grootste zakelijke merk voor mkb- en zzp-ondernemers breidt onder meer de samenwerking met New Business Radio verder uit.

Tijdens een twee uur durende online radio-uitzending met tal van (top)ondernemers, werd de najaarsprogrammering van De Ondernemer bekendgemaakt. “Twee jaar geleden zijn we voorzichtig begonnen met online radio. We zijn toen als het ware op ontdekkingsreis gegaan. Vooral dit jaar zien we onze luistercijfers duidelijk toenemen en intussen zijn we ook podcasts gaan maken. Deze ontwikkelingen passen naadloos in het recente onderzoek van Markteffect, over het veranderende luistergedrag”, stelt Robert van den Ham van De Ondernemer.

Uit dat onderzoek blijkt onder meer dat intussen 40 procent van de Nederlanders naar podcasts luistert, waar dat een jaar geleden nog 28 procent was. En voor De Ondernemer ook relevant: van de zakelijke podcast-luisteraars, geeft 80 procent aan dat het hen helpt de dagelijkse bezigheden beter uit te kunnen voeren. Bij 34 procent is de visie op het vakgebied door podcasts veranderd.

Podcast De Ondernemer

De Ondernemer komt met een breed scala aan podcastseries. Onder meer met consumentenpsycholoog Patrick Wessels, vitaliteitsdeskundige Martin Hersman, (bedrijfs)naam-expert Floris Hülsmann, startup-kenner Joni Hendrix en Brexit-expert Lennard van Otterloo als presentatoren.

Autojournalist Roland Tameling gaat tweewekelijks live met mobiliteit. Marcom-strateeg Thijs van Dijk maakt live radio met marketingdirecteuren. Gesprekken waar hij ‘een wedstrijd’ van maakt. Van den Ham: “Wat ons betreft is dit een begin. We ervaren bovendien een toenemende vraag vanuit commerciële partners voor podcasts, juist ook met onze ‘stemmen’. Daar gaan we meer proposities voor ontwikkelen.”

Alle podcasts en online radio-uitzendingen zijn te beluisteren via de websites van De Ondernemer en New Business Radio.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief