Fambizz viert eerste verjaardag

Deventer – Vandaag viert Fambizz haar eenjarig bestaan. Een jaar geleden ging dit online platform in de lucht, omdat er duidelijke behoefte bestond aan nieuws en informatie over het familiebedrijf.  Waar staat Fambizz nu?

Fambizz is het enige online platform voor familiebedrijven en uit onze cijfers blijkt dat bezoekers Fambizz waarderen. In een jaar tijd bouwde Fambizz een vaste kring van bezoekers om zich heen. Daar komen nog steeds elke dag nieuwe belangstellenden bij.

Fambizz populair zoekwoord
Dat Fambizz inmiddels bekend is onder familiebedrijven, komt naar voren uit zoekresultaten. Het woord ‘Fambizz’ gebruiken zoekers het vaakst om op de website terecht te komen. Zij zoeken overigens ook op inhoudelijke zaken naar Fambizz. Zo gebruiken zoekers woorden met betrekking tot bedrijfsoverdracht, wet- en regelgeving en ontwikkelingen bij bepaalde familiebedrijven.

Relevante thema’s
Vooral de categorie ‘Prive & Vermogen‘ trekt veel bezoekers. De vraag naar nieuws en achtergronden over vermogenskwesties en persoonlijke ontwikkelingen blijkt dus groot. Ook het thema ‘Bedrijfsoverdracht‘ is belangrijk voor de gast, wat laat zien dat de overdracht van een familiebedrijf naar een nieuwe generatie momenteel een grote rol speelt in de wereld van veel familieondernemers. Daarnaast bezoekt men vaak de expertartikelen en partnerdossiers van Fambizz. Dat betekent dat bezoekers veel behoefte hebben aan de expertise van deskundigen op het gebied van familiebedrijven.

Internet Explorer vaak gebruikt
Veel bezoekers komen naar Fambizz via de pc. Zij gebruiken het vaakst Internet Explorer als browser, al gaat het aantal bezoekers met deze browser wel steeds verder omlaag. Dat is ook niet onlogisch, want Internet Explorer heeft gemiddeld meer laadtijd nodig dan browsers als populaire Chrome. Fambizz trekt overigens ook steeds vaker mobiele gebruikers.

Community
Fambizz houdt niet op bij de website. Redactiebureau Functioneel Wit, verantwoordelijk voor het platform, heeft regelmatig contact met professionals, bijvoorbeeld bij evenementen en met online discussies. Fambizz reikt verder dan alleen de website en is ook actief op Twitter en LinkedIn. Een echte community, dus.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief