Familieconcern Andus Group goed door crisis gekomen

 In Finance

Eindhoven – Met zeer diverse activiteiten is het familiebedrijf Andus Group gelukt zich met succes door de crisis te slaan, zo blijkt uit cijfers over vorig jaar.

De group is een familiezaak met activiteiten in onder andere petrochemie, olie- en gaswinning, elektriciteitsmarkt en railinfrastructuur. “Als dit de grootste crisis is sinds 1930 mag er wat mij betreft nog wel één komen”, liet grootaandeelhouder en bestuursvoorzitter Tom van Rijn aan het Financieeele Dagblad weten. Met duizend werknemers en tweehonderd flexkrachten wist de organisatie vorig jaar 7,9 miljoen euro winst te maken, wat drie keer zoveel is als in 2010.

Personeel in deeltijd-WW
Hoewel de resultaten meer dan goed zijn, kende het bedrijf ook moeilijke tijden. Zo diende Van Rijn voor twee bedrijven deeltijd-WW aan te vragen voor het personeel. Van Rijn: “Deeltijd-WW was voor ons een mooie oplossing. Hierdoor hebben we gelukkig ons vakmanschap kunnen behouden.” Andere maatregelen die nodig waren, zijn onder andere de sluiting van een productiefaciliteit in Slowakije en beëindiging staalactiviteiten in Nigeria, de fusie van vijf constructiebedrijven en terugtrekking uit utiliteitsmarkt.

Te groot voor Nederland
De diversiteit zorgt er wel voor dat niet ieder onderdeel van het familieconcern even goed floreert. Van Rijn: “We zijn gelukkig niet actief in de bouwsector, maar schurken er met onze industriële bouwactiviteiten wel tegenaan. Ook komen enkele procenten van onze omzet uit railgerelateerde activiteiten. De prijsniveaus zijn niet om over naar huis te schrijven.” Voor de toekomst toont Van Rijn zich in ieder geval ambitieus. “We hebben grote ambities. We zijn te groot voor de Nederlandse markt geworden.”

Recommended Posts