Familie Fundament Award: De Groot Installatiegroep

 In Dossier: Familie Fundament Award

Hengelo – De Groot Installatiegroep strijdt mee om de Familie Fundament Award. Het familiebedrijf was één van de winnaars in de categorie ‘meer dan 50 medewerkers’ in de regio Noordoost Midden.

Installatiebedrijf De Groot is samen met elf andere familiebedrijven nog in de race voor de Familie Fundament Award. Het familiebedrijf uit Hengelo is samen met de Walraven Group de winnaar in de categorie ‘meer dan 50 medewerkers’ in de regio Noordoost Midden. Fambizz interviewde Marcel de Groot, directeur van het familiebedrijf, om te kijken wat het succes is achter dit familiebedrijf.

Hoe groot was de verassing?
“De verrassing was best wel groot. We hadden vier grote concurrenten, dus we hielden er eigenlijk geen rekening mee dat we de volgende ronde zouden bereiken. We zaten met vier familieleden uit het bedrijf in de zaal en dan krijg je toch wel een blij gevoel van binnen als jouw bedrijf wordt omgeroepen. Maar een reden tot een feestje is er pas als we straks de award winnen.”

Wat maakt De Groot Installatiegroep zo bijzonder?
“Het respect dat we hebben voor elkaar. Niet alleen onder de familieleden, maar onder alle medewerkers. De werknemers hebben echt een hart voor de zaak. Ze maken er geen probleem van als ze een uurtje over moeten werken en ze zijn ook trots op de zaak. Zelfs onze opdrachtgevers complimenteren ons daarover, dat is toch prachtig? Verder zijn we heel erg maatschappelijk betrokken en mede daardoor is het bedrijf afgelopen jaar  met 30 procent gegroeid.”

Hoe houden jullie je hoofd boven water op een markt die zwaar onder druk staat?
“Doordat wij met name aan eindklanten leveren, bevinden wij ons minder op de echte vechtmarkt. Maar wij ondervinden wel hinder van de problemen op de installatiemarkt. Doordat we zelf bijzonder goed op de kosten letten en ook nog eens een sterke eigen financiële kracht hebben, houden wij redelijk stand.”

In welke mate is MVO belangrijk bij De Groot Installatiegroep?
“MVO staat bij ons heel hoog in het vaandel. Zo staat er bij ons iedere dag fruit klaar op de zaak waar alle medewerkers gratis wat van mogen pakken. Bovendien zijn we heel erg bezig met CO2-reductie. We gebruiken elektrische en brandstofzuinige auto’s en wij attenderen onze medewerkers er ook op als zij herhaaldelijk een bekeuring krijgen. Zij moeten, net als wij, ook rekening houden met de maatschappij.

Wat gaan jullie doen om de Familie Fundament Award te winnen?
“Voor zover ik heb begrepen komt de jury ons begin 2014 bezoeken. De jury let onder meer op de financiële gegevens en deze zijn bij ons goed. Wij werken van generatie op generatie aan het terugbrengen van de kosten en we hopen dat de jury daar ook oog voor heeft. Verder zullen we geen bijzondere dingen ondernemen.”

Recommended Posts