Familie Fundament Award: Hiemstra Group

Middenmeer – Hiemstra Groep is nog in de race voor de Familie Fundament Award. Het familiebedrijf was één van de winnaars in de categorie ‘meer dan 50 medewerkers’ in de regio West.

Familiebedrijf Hiemstra Groep strijdt nog volop mee voor de Familie Fundament Award. De logistiek dienstverlener uit Middenmeer is samen met Kivo Plastic Verpakkingen uitgeroepen tot winnaar in de categorie ‘meer dan 50 medewerkers’ in de regio West. Fambizz interviewde Anton Hiemstra, de directeur van het familiebedrijf, om te kijken waarom Hiemstra Groep zo bijzonder is.

Hoe groot was de verrassing?
“Ik kon zelf helaas niet bij de uitreiking aanwezig zijn, maar heb wel alle formulieren ingevuld. Het was wel een verrassing, maar het is niet zo dat ik het niet verwacht had. Ik had er zelf veel vertrouwen in en dat heb je niet voor niets. Dan doe je als bedrijf toch wel iets goed als je vertrouwen zo hoog is.”

Wat maakt Hiemstra Group zo bijzonder?
“We zijn heel erg innovatief. Eigenlijk zijn we een telkens veranderend bedrijf. Als je ons familiebedrijf over de afgelopen 75 jaar wilt omschrijven, dan is het iedere vijf jaar anders. We veranderen als het ware met de rest van de wereld mee en het is als familiebedrijf ook goed om innovatief te blijven. Ik zie onszelf als ondernemers pur sang en dat zorgt er ook voor dat wij innovatief blijven.”

In welke mate zijn jullie bezig met klantvriendelijkheid?
“Een bedrijf kan niet bestaan zonder zijn klanten, dus wij zijn er zeker wel mee bezig. Als de klanten tevreden zijn, dan kun je als bedrijf ook verder met de ontwikkeling. Wij werden door de jury geprezen om onze klachtenafhandeling, maar wij krijgen bijna nooit klachten. En als we deze wel krijgen, dan zien we het als een mooie mogelijkheid om de relatie met de klant te verbeteren. Je probeert de klant immers zo tevreden mogelijk te houden.”

Hoe is het bestuur bij Hiemstra geregeld?
“De directie van het familiebedrijf bestaat uit mijn oudere broer, mijn jongere broer en ikzelf. Wij bezitten met zijn drieën honderd procent van de aandelen. Over elk belangrijk vraagstuk in het bedrijf voeren wij overleg met zijn drieën. Soms wordt de hulp van mijn vader, die adviseur is, of die van andere adviseurs ingeschakeld, maar wij beslissen uiteindelijk met zijn drieën. In goed overleg uiteraard.”

Hoe is het geregeld voor wat betreft de opvolging?
“Wij zitten zelf in de leeftijdscategorie 39 tot 47 jaar, dus echt noodzakelijk is het nog niet om over een opvolger na te denken. Met zijn drieën hebben we al wel negen kinderen, waarvan de oudste veertien is. De oudste twee helpen op vrijdag en zaterdag al mee in het bedrijf en snappen het idee van een familiebedrijf ook al een beetje. Uiteindelijk verwacht ik wel dat er wat van onze kinderen in het bedrijf rollen, maar het is nu nog te vroeg om daar over te oordelen.”

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief