Familie Fundament Award maakt 12 parels bekend

 In Dossier: Familie Fundament Award

Amsterdam – De bedrijven die meedingen naar de Familie Fundament Award zijn bekend. Twaalf familiebedrijven uit drie verschillende regio’s zijn in de race om het beste MKB-familiebedrijf van Nederland te worden.

De twaalf familiebedrijven die de voorrondes van de Familie Fundament Award hebben overleefd zijn bekend gemaakt. De regio’s West, Noordoost/Midden en Zuidoost leveren ieder vier afgevaardigden af: twee in de categorie 10 tot 50 medewerkers en twee in de categorie van meer dan 50 werknemers. De verkiezing wordt voor het derde achtereenvolgende jaar gehouden. De winnaar van de Familie Fundament Award wordt op 20 maart 2014 uitgereikt aan het meest veelbelovende familiebedrijf van Nederland.

Regionale parels
Waar familiebedrijven als Heineken en Blokker regelmatig in de belangstelling staan, wil de Familie Fundament Award met name regionale parels belichten. “Uit recent onderzoek van onderzoeksbureau EIM blijkt dat bijna de helft van de groei in werkgelegenheid uit het kleinbedrijf afkomstig is”, zegt Ilse Matser van het NCFB, initiatiefnemer van de award. “Dat zijn vaak bedrijven uit de regio. Wij organiseren de wedstrijd daarom op regionaal niveau. Uit iedere regio worden vier bedrijven genomineerd. Zij strijden met de bedrijven uit de andere delen van het land om de award.”

Jurering
De familiebedrijven die zich in hebben geschreven voor de Familie Fundament Award, werden beoordeeld door een vierkoppige jury. De jury beoordeelde de familiebedrijven op de wijze waarop het bedrijf de familie betrekt, de toekomstvisie, de financiële prestaties, hun mate van maatschappelijk verantwoord ondernemen, de tevredenheid van klanten en personeel en de manier waarop het bedrijf bestuurd wordt. In januari en februari bezoekt de jury de genomineerde familiebedrijven om te kijken wie zich in maart 2014 tot beste MKB-familiebedrijf van Nederland mag kronen. De komende weken publiceert Fambizz interviews met de familiebedrijven die de voorrondes hebben overleefd.

Overzicht winnaars:

Regio West
Tien tot 50 medewerkers
Vallenduuk Advocaten
Tielemans Keukens
Meer dan 50 medewerkers
Kivo Plastic Verpakkingen
Hiemstra Groep

Regio Noordoost en Midden
Tien tot 50 medewerkers
Zwijnenburg Mode
Da Vinci International
Meer dan 50 medewerkers
Walraven Group
De Groot Installatiegroep

Regio Zuidoost
Tien tot 50 medewerkers
Verhaag Vastgoed
Spectro
Meer dan 50 medewerkers
Gulpener Bierbrouwerij
Neptunus Group

Recommended Posts
Joost Vat BDO