Familie Fundament Award: Neptunus Group

Kessel – Gaat Neptunus Group op 20 maart 2014 met de Familie Fundament Award naar huis? Het familiebedrijf was één van de winnaars in de categorie ’meer dan 50 medewerkers’ in de regio Zuidoost.

Neptunus Group is één van de twaalf familiebedrijven die nog in de race is voor de Familie Fundament Award. Het familiebedrijf uit Kessel was één van de trotse winnaars in de categorie ‘meer dan 50 medewerkers’ in de regio Zuidoost. Fambizz interviewde Dorrie Eilers, directeur van de internationale specialist in verhuur van tenten voor evenementen en demontabele gebouwen, om te achterhalen waarom dit 76 jaar oude familiebedrijf is genomineerd voor deze award.

Hoe groot was de verrassing?
“Wij waren zeer verrast. Ik weet hoeveel mooie familiebedrijven Nederland rijk is en daardoor is het behoorlijk lastig om de volgende ronde van zo’n verkiezing te bereiken. Je weet immers nooit waar je eindigt.”

Wat maakt Neptunus Group zo bijzonder?
“We zijn enorm innovatief. We proberen altijd mee te denken met de klant en kijken gericht naar de markt om te zien wat de vraag is van potentiële klanten. We zijn groot geworden door de evenementenmarkt, waar wij nog steeds een groot deel van onze inkomsten uit genereren. Sinds 2002 zijn we ook bezig met het demontabel bouwen van supermarkten, sporthallen en scholen. Dit proberen we langzaam maar zeker steeds meer uit te breiden naar het buitenland. Voor Nederland zijn we nu bezig met een nieuw concept: tijdelijke huisvesting. De verwachting is dat we hiermee over een aantal jaar ook richting het buitenland gaan.”

Hoe zit het met de opvolging binnen het bedrijf?
“Mijn opa is begonnen met het bedrijf en hij richtte zich met name op de lokale en Nederlandse markt. De tweede generatie, mijn vader, is steeds internationaler gaan denken en zo kwamen we onder meer in België terecht. Nu hebben we zes buitenlandse vestigingen. Ik run de zaak samen met mijn broer en zus, maar we zijn alle drie sinds 2000 pas in het bedrijf dus hebben nog een mooie en  lange toekomst voor ons. We hebben met zijn drieën acht kinderen en ik zou het hartstikke mooi vinden als één, twee of meerdere van hen later in het bedrijf gaan werken.”

Waarom hebben jullie gekozen voor een familiestatuut?
“We hebben het familiestatuut niet opgesteld voor onze generatie, maar voor de volgende generatie. Er werkt nu nog niemand van de vierde generatie in het bedrijf, maar hoe ga je te werk als er wel iemand uit die generatie in het bedrijf komt? Wie gaat hen begeleiden? We kijken dus nu al gericht naar de opvolging.”

Hoe binden en boeien jullie familieleden voor de onderneming?
“De hele familie wordt zo nauw mogelijk betrokken bij het bedrijf. Mijn partner en de partner van mijn broer zijn ook werkzaam in het bedrijf. Wij proberen bij alles wat we doen de familie zo veel mogelijk te betrekken. Dat maakt ons een krachtig familiebedrijf.”

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief