Familie Fundament Award: Vallenduuk Advocaten

 In Dossier: Familie Fundament Award

Haarlem – Vallenduuk Advocaten strijdt mee om de Familie Fundament Award. Het familiebedrijf was één van de winnaars in de categorie ‘tien tot vijftig medewerkers’ in de regio West.

Advocatenkantoor Vallenduuk is één van de twaalf bedrijven die nog in de race is voor de Familie Fundament Award. Het Haarlemse familiebedrijf was samen met Tielemans Keukens de winnaar in de categorie ‘tien tot vijftig medewerkers’. Fambizz interviewde Valerie Vallenduuk, één van de zestien medewerkers van Vallenduuk Advocaten, om te kijken waarom dit Haarlemse familiebedrijf de eerste ronde heeft overleefd.

Hoe groot was de verrassing?
“We hadden totaal niet verwacht dat we door zouden gaan naar de volgende ronde. Ik zei al tegen mijn vader dat hij rustig moest gaan zitten, omdat we toch niet gingen winnen. Ik wilde net nog even een pepermuntje nemen toen ineens onze naam werd omgeroepen. Toen was de blijdschap wel enorm.”

Wat maakt Vallenduuk Advocaten zo bijzonder?
“We zijn een heel hecht team, want er heerst een goede collegiale sfeer bij ons op kantoor. Iedereen is bereid om voor elkaar te werken en als het nodig is, nemen we het werk van elkaar uit handen. Dat is het meest kenmerkend aan ons bedrijf. Natuurlijk kan alles altijd professioneler, maar zoals het nu gaat, zijn we tevreden.”

Jullie hebben volgens de jury ‘oog voor de samenleving’. Hoe uit zich dit?
“Bij ons kunnen ook de minder draagkrachtige personen uit de samenleving terecht en dat is bij weinig andere advocatenkantoren van onze omvang het geval. Verder verzamelen wij al onze oude dossiers, om deze vervolgens weer als wc-papier te gebruiken. De dossiers worden na een aantal jaar vernietigd en opgehaald door een recyclingbedrijf. Deze dossiers recyclen zij vervolgens weer en het wc-papier gebruiken wij weer op kantoor.”

Wat gaan jullie doen om de Familie Fundament Award te winnen?
“In januari of februari komt de jury bij ons bedrijf langs om een kijkje te nemen, maar wij blijven gewoon onszelf en hopen dat ze zo een goede indruk van ons krijgen. Ik zou het zelf leuk vinden als ze gaan praten met een medewerker die niet uit de familie komt. Dan krijgen ze echt een goed beeld van hoe hecht dit familiebedrijf in elkaar steekt.”

Waarom zijn familiebedrijven zo belangrijk?
“Veel mensen weten niet dat ze voor veel werkgelegenheid zorgen. Ik vind dan ook dat met name onder studenten meer aandacht moet komen voor familiebedrijven. Dan zien steeds meer mensen in hoe belangrijk familiebedrijven eigenlijk zijn voor Nederland.”

Recommended Posts