Familie Fundament Award: Verhaag BV

 In Dossier: Familie Fundament Award

Sevenum – Verhaag BV hoopt op 20 maart 2014 met de Familie Fundament Award naar huis te gaan. Het familiebedrijf was één van de winnaars in de categorie ’10 tot 50 medewerkers’ in de regio Zuidoost.

Familiebedrijf Verhaag is nog in de race voor de Familie Fundament Award. Het familiebedrijf dat gespecialiseerd is in parketvloeren, afbouwprojecten, schuifwandkasten en interieuradvies, was één van de trotse winnaars in de categorie ’10 tot 50 medewerkers’ in de regio Zuidoost. Zij strijden nu samen met elf andere bedrijven voor de award. Fambizz interviewde Carlijn Verhaag, die samen met haar man Udo, zijn zus Chantal en haar partner Henk de vierde generatie vormt, om te achterhalen waarom het bedrijf is doorgedrongen tot de volgende ronde.

Hoe groot was de verrassing?
“Het was een hele grote eer, alleen al om een uitnodiging te ontvangen om aanwezig te zijn. Ik heb het als heel speciaal ervaren om zo veel andere familiebedrijven te ontmoeten. Het zijn stuk voor stuk allemaal mooie bedrijven.”

Wat maakt Verhaag Parket zo bijzonder?
“We zijn al heel oud. In 1902 zijn we begonnen als timmermanswerkplaats. We zijn ons steeds meer gaan specialiseren in wanden, plafonds, kastsystemen en houten vloeren. Dit is vandaag de dag allemaal bij ons te vinden. In 2008 zijn we verhuisd naar een groter pand en in dit pand hebben we een unieke showroom waar we, naast onze eigen producten, sinds kort ook kunstwerken exposeren gemaakt door mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking. We komen regelmatig in zorginstellingen en zien daar dan hun kunst hangen. Deze kunst wordt door vrijwel niemand gezien en dat willen wij veranderen. Zodoende zijn ze nu te zien in onze showroom.”

Jullie hebben dus ook aandacht voor de maatschappij?
“Jazeker, MVO staat bij ons hoog in het vaandel. Naast de kunstwerken die wij tentoonstellen binnen ons bedrijf, bieden wij jongeren die re-integreren de kans om zich via ons bedrijf weer op te werken in de maatschappij .”

In welke mate ademt het familiebedrijf historie?
“Als je bij ons binnen komt, loop je direct tegen het schild van Hofleverancier ons familieportret aan. Deze pronken boven de haard. Daarnaast hebben wij een klein museum in onze zaak met de historie van de 2e generatie, gevormd door Piet Verhaag. Verder hangt de grafsteen van de oprichter Ludovicius bij ons in de werkplaats. De vorige generatie van het familiebedrijf komt nog steeds regelmatig over de vloer om even een kopje koffie te drinken. Op dinsdagavond gaan wij altijd met de huidige generatie, een hapje eten bij mijn schoonmoeder, die deel uitmaakt van de vorige generatie. Iedereen is dus nog zeer nauw betrokken bij het bedrijf.”

Recommended Posts