Familie Heineken vergroot belang in holding

 In Bedrijfsoverdracht, Finance, Privé & Vermogen

De familie Heineken is voornemens haar belang in Heineken Holding uit te breiden, meldt ANP. Investeringsmaatschappij L’Arche Green, in handen van de familie, koopt voor nog eens 100 miljoen euro aan aandelen, zo maakte de maatschappij maandag bekend.

L’Arche Green bezit momenteel 51,083 procent van de aandelen Heineken Holding. De holding heeft op haar beurt weer iets meer dan de helft van de aandelen in Heineken N.V. in haar bezit.

Kleine verbetering
In 2010 en 2011 kocht de familie via L’Arche Green ook al voor 100 miljoen euro aan aandelen Heineken Holding. Volgens analisten gaat het slechts om een kleine verbetering in de positie van de familie in de houdstermaatschappij.

De Carvalho
Behalve de familie Heineken is ook de familie Hoyer aandeelhouder in L’Arche Green. De familie Heineken wordt bij Heineken Holding vertegenwoordigd door commissaris Michel de Carvalho, de echtgenoot van de dochter van Freddy Heineken, Charlene de Carvalho. Hun oudste zoon Alexander trad afgelopen voorjaar eveneens toe als commissaris.

Recommended Posts