Familie-taxibedrijf failliet

 In Finance

De taxipoot van familiebedrijf Oenema is failliet verklaard. Er werkte zo’n 200 mensen bij het bedrijf waarvan het merendeel een urencontract had.

De curator is momenteel bezig met het afwikkelen van het faillissement. Tot dit is opgelost blijven de activiteiten van het bedrijf doorgaan. Al langere tijd kampte het familiebedrijf met flinke schulden en financiële problemen. Vandaar dat eerder al de transportpoot van het bedrijf failliet werd verklaard. Ook is het bedrijf negatief in het nieuws geweest omdat het goedkope Bulgaarse chauffeurs in dienst zou hebben door gebruik te maken van schijnconstructies.

Sector
Het is de gehele taxibranche die geteisterd wordt door faillissementen. Het zijn voornamelijk de grotere spelers met een groot personeelsbestand die het zwaar hebben. Voornamelijk de bezuinigingen op zorgvervoer treffen de branche. ‘De vergoeding die gemeenten betalen voor vervoer van mensen met een zorgbehoefte zijn verlaagd. Daar valt voor die bedrijven niet meer tegenop te concurreren.’ Zo vertelde Henk van Gelderen van Sociaal Fonds Taxi eerder aan de Volkskrant.

Taxi Pro
Het vakblad voor taxiprofessionals Taxi Pro sprak al eerder over veel faillissementen binnen de sector. Zo steeg het aantal taxibedrijven dat het niet redde in de eerste 8 maanden van 2014 met 15 procent ten opzichte van 2013. De getroffen bedrijven waren voornamelijk actief in het contractvervoer. Als de negatieve lijn waarin de branche zich nu begeeft zich op deze manier blijft doorzetten zal het aantal faillissementen stijgen naar 66. Dit aantal ligt 33 procent hoger dan het gemiddelde van de afgelopen jaren.

Recommended Posts